0 kommentarer

33 af Kjersti Annesdatter Skomsvold

af d. 11. marts 2016
Info
 
Sideantal

147

Udgivet

2015

ISBN

978-87-92976-33-8

Originaltitel

33 (norsk)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Bogen hedder “33”, jeg aner ikke hvorfor. Men vil tro det må være den alder vores hovedperson har?

Bogen handler om en kvinde med en lungesygdom, der opfatter mange ting i verden og i livet negativt. Hun taler med en afdød og det fylder meget i hendes hverdag. Døden i det hele taget fylder meget i hendes liv.

Hun venter barn, eller kommer til at vente barn, det er jeg lidt i tvivl om… Og hun virker bange og ikke særligt interesseret i det barn, indtil barnet ligesom er der. For jeg tror det ender med at hun får barnet, selv om det heller ikke giver meget mening i bogen, da hun også beskriver barnet som den bog hun er ved at skrive.

Hvad bogen ellers indeholder er jeg ikke helt sikker på. Jeg sidder tilbage med en fornemmelse af at have læst noget om livet, der er set fra et meget sort synspunkt. Hvor sygdom og død er alt overskyggende. Der er ellers andre beskrivelser i bogen fra folk der har læst den og opfatter den både spændende og humoristisk… Jeg ved simpelthen ikke hvad det er de har læst.

Jeg fandt bogen, selv om den ikke er særlig lang, rodet, negativ og uden noget rigtig budskab. Og det er frustrerende at sidde tilbage med en fornemmelse af, at jeg måske slet ikke har forstået bogen?

Måske andre kan få mere ud af bogen end jeg kunne. For jeg havde endda svært ved at finde ud af hvordan jeg skulle beskrive den. Og ville overhovedet ikke kunne gengive noget handling fra den, da jeg egentlig ikke syntes der er en…

Bag på bogen står der, at det er en usædvanlig kærlighedshistorie mellem en kvinde, to mænd og et barn. Det er det måske nok, men den er i så fald hverken sammenhængende, fangende eller særlig meningsfuld.

Dog vil jeg sige at det er flot klaret, at hovedpersonen i bogen kan klare at arbejde på trods af alvorlig sygdom. Det er vist så også det eneste jeg reelt fik ud af at læse denne roman!

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter