0 kommentarer

Lærke – helt tæt på af Susanne Meelbye

af d. 6. maj 2022
Info
 
Sideantal

115

Udgivet

2022

ISBN

9788797352151

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Lærke er snart 14 år og efter en dejlig sommerferie, skal hun nu starte i 8 klasse sammen med sine gode kammerater. Hun glæder sig, men allerede på vej til skolen går der skår i glæden. Camilla cykler op på siden af Lærke og råber dumme ting til hende, Lærke bryder sig ikke om Camilla og har døbt hende Cruella de Vil, som den onde heks i 101 dalmatiner. Men i skolen venter hendes gode veninde Freja og klassens lækre dreng Lukas, som Lærke er lidt lun på, så det bliver alligevel en god dag. Camilla bliver dog ved med at mobbe, men hvorfor, Lærke har jo ikke gjort hende noget, men måske grunden skal findes hos Camilla selv.

Jeg har tidligere læst to bøger Susanne Meelbye om dobbeltmordet på Frederiksberg (begge anmeldt her på siden), så jeg er bekendt med hendes forfatterskab. Men det er første gang jeg læser hende som børnebogsforfatter. Lærke – helt tæt på, er målrettet gruppen fra omkring de 9 år, og er med sit Liks på 24 (beregnet ud fra side 3) ret nem at læse, den kan dog også bruges til højtlæsning for lidt mindre børn, jeg har prøvet med et barnebarn på 7 og vi fik mange fine snakke om det ikke at være helt som andre, og hvorfor nogle børn mobber andre børn.Et andet barnebarn på snart 10 år har selv læst den, og kunne godt lide Lærke og det hun står for.

Personligt synes jeg det er en fin bog, der rammer målgruppen ret godt, sproget er let tilgængeligt, men velskrevet. Teksten er trykt i en for børn læsevenlig størrelse – der er plads til at man kan følge ordrerne med en finger – og så er bogen illustreret med nogle skønne farvetegninger af Niels Hovmand-Hansen. En rigtig god lille bog for de 8-10 årige piger.

Susanne Meelbye (1955) debuterede i 2014 med “Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej” siden er det blevet til flere bøger og eget forlag, da Susanne Meelbye gerne vil ville være med i hele processen fra research til færdig udgivelse.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter