0 kommentarer

30 kilometer i sekundet af Andrew Smith

af d. 26. juli 2016
Info
 
Sideantal

275

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4072-9

Originaltitel

100 sideways miles
Oversat af Kim Langer

Udgave

1.udgave, 1. oplag

 

Vores hovedperson er en dreng med en usædvanlig historie. Han er epileptiker, og det er han blevet, efter at han fik en død hest i hovedet. Han mistede sin mor ved samme lejlighed.

Han får en del anfald, og han ved de kommer, for han kan dufte blomster hver gang. Han beskriver det selv som smukt. Men virkeligheden er en anden. Han er flov når de forkerte mennesker ser det, han omtaler det helst ikke, og han viser heller ikke sin krop frem, hvis han kan undgå det, da han har et ret specielt ar.

Men hans bedste ven kender til det hele. Og de to udforsker livet som unge sammen. Lige fra alkohol til bilkørsel og kærester. Dog kan hans ven godt være tanden for meget, især når han har drukket. Hans ven fylder meget. Han er klassens klovn. Han får “den spillet af” for penge, hvilket han gerne beretter om. Han er sexfikseret. Han er oprørsk. Han er udadvendt. Han brækker sig ud over det hele til en fest…

Kærligheden sniger sig ind i hovedpersonens liv, og selv om han er uerfaren og genert, så er det hele ret spændende. Og pigen er sød. Alene det allerførste kys er fænomenalt.

Bogen er velskrevet, fængende og humoristisk. Jeg var personligt rigtig godt underholdt. Men fik også noget at tænke over. For den sætter også fokus på skjulte sygdomme på sin egen måde. Vi skal alle være bedre til ikke at dømme andre på forhånd, for vi ved jo ikke, hvad de reelt indeholder.

Det kan godt være det er fiktion, men man kan nemt leve sig ind i hovedpersonens liv og hverdag. Og man holder med ham hele vejen, selv når tingene ikke lige går som ønsket.

Personligt havde jeg en fest fra start af, og siderne vendte sig selv, for man er bare nysgerrig for, hvad der sker hele tiden. Sproget er flydende og dialogerne er gode.

Alt i alt en bog der klart kan anbefales til alle (ok ikke til børn, men til unge og voksne)!

Kom i gang derude, hvis du mangler en god bog!

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter