0 kommentarer

2049 – vendepunktet af Johan Peter Beck

af d. 24. januar 2009
Info
 
Sideantal

249

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7070-117-4

 

I 2049 ser verden helt anderledes ud end den gør i dag. Europa og Danmark ligger i ruiner. Jorden hærges af klimatiske forstyrrelser. Bander hærger landene. Alt er kaos. Men rundt omkring, og ikke mindst i Jylland, finder en kollektiv opvågnen sted. En ny respekt for livets nære værdier, er i færd med at forandre grundlaget for fremtidens samfund.

Plottet er godt. Tankerne om hvordan det hele skal ende, hvis vi fortsætter ud ad samme tangent som nu, er interessante. Der er i det hele taget lagt op til en rigtig spændende bog.

Virkeligheden er dog en ganske anden. Historien er kunstig, usammenhængende og springende, så det til tider er svært at finde ud af hvad der sker. Persongalleriet er utroværdigt, menneskene er overfladiske og impulsive. Dialogen er kunstig, og ekstremt unaturlig.

Bogen er en underlig blanding af en Morten Korch’sk glansbilledverden fyldt med healere, astrallegemer, chakraer, og alskens mere eller mindre mærkværdige New-Age-agtige filosofier og teorier, pakket ind i en dårlig efterligning af en Science Fiction fortælling. Forfatterens budskab kommer klart igennem – ingen tvivl om det, men historien dette budskab er pakket ind i, holder ikke en meter, og virker nærmest som en undskyldning for at forfatteren kan få sit budskab ud til et bredere publikum. Og det er ærgerligt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter