0 kommentarer

Kurtisanen af Sarah Dunant

af d. 22. januar 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

383

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0448-6

Originaltitel

In the company of the courtesan

 

I 1527, i renæssancens Italien, blev Rom angrebet og besat. Mange mennesker døde, men et ekstraordinært par undslap. Kurtisanen Fiammetta og hendes ven og partner, dværgen Bucino. Med sig har de kun de juveler og diamanter, de kan nå at sluge. De flygter til Venedig sammen, og her skal de starte deres ‘firma’, med Fiammetta som handelsvare, helt forfra. De slår sig ned i Fiammettas barndomshjem, og her møder de en blind og forkrøblet healer, der bliver et vigtigt element i deres ellers velfungerende partner- og venskab. Bucino anklager hende for at have stjålet for dem, mens Fiammetta opfatter hende som sin eneste veninde og stoler blindt på hende. Også en hemmelig elsker kommer i deres vej. En elsker Fiammetta ikke vil give slip på, men som Bucino hellere end gerne vil forkaste. Langsomt får de bygget deres ‘firma’ op igen, men mange elementer truer med at vriste dem fra hinanden. Kan de overleve pengetab, kærlighed og forræderi?

Bogen er en fortælling om at starte forfra med næsten ingenting og alligevel kunne overleve. Bucino fortæller historien med en kynisk, og dog alligevel varm, stemme, og gennem hans oplevelser, hører vi om deres lange og seje kamp tilbage til sengene i det øvre luftlag.

Temaerne overlevelse, kærlighed, pligt, ansvar og forræderi spiller store roller, og Sarah Dunant har helt sikkert skabt endnu et mesterværk. Kunne du lide ”Venus’ fødsel”, vil du helt sikkert ikke blive skuffet. Breathtaking fra ende til anden.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter