NYESTE
Født:
1975, Danmark

Torben Munksgaard

Dansk forfatter, uddannet BA i filosofi og cand.it.

Arbejdet en årrække i tv-branchen som producent, tilrettelægger og som manuskript- og tekstforfatter for TV2.

Bibliografi

2007  Retrograd: en forunderlig historie om en mand der bliver yngre

2009  Den perfekte mand – en selvbiografi

2012  Sort hund

2012  Dette er ikke en krimi (antologi)

2017  Muren

2018  Johns saga

2019  Mere lys

2020  Digterens død

 

Dette er ikke en krimi, antologi af Jens Blendstrup m.m.

af Jens Markvardsend. 4. januar 2021
Tolv afkriminaliserede spejlinger af kriminalromanen, forfattet af et dusin ganske respektable forfattere: Elleve danskere og en islænding.  Idéen med spejlingerne er god nok, for som Bo Tao Michaëlis skrives i forordet, ‘der udgives alt for mange krimier, der burde være blevet i skrivebordsskuffen’. Den skabelonagtige, kunstigt konciperede krimi, hvor der skrives ud fra en bestemt […]

Digterens død af Torben Munksgaard

af nordstrandend. 16. december 2020
Hvis dette bogmøde var en Tinder-date, var jeg matchet forkert! Bogen og jeg gjorde ikke godt indtryk på hinanden, men vi skilles som venner. Når det er sagt, har pressen givet bogen fantastisk fine anmeldelser, og jeg selv blev forført af drømmen om endnu en Nørrebro-krimi (en kriblende forhåbning om, at der er andre derude […]

Johns saga af Torben Munksgaard

af Chloed. 1. november 2020
“Jeg er en gammel mand, jeg kaster en pjaltet skygge. Jeg har sagt, hvad jeg har at sige, min tid er kommet…..” John har ikke udrettet det store i livet, har ikke fået ridderkors eller fornemme titler, men han har levet et hæderligt liv med kone og børn, i samme hjørne af København som han […]

Johns saga af Torben Munksgaard

af Lars Poulsend. 17. september 2018
Med en sprudlende skrivestil og et stort sprogligt overskud, fortæller Torben Munksgaard den triste historie om John. Han gør det ganske morsomt, men aldrig morsommere end at man hele tiden kan mærke alvoren lige under overfladen. John føler sig mere alene end nogensinde, da hans kone Vera dør. Han er blevet gammel. Alle hans venner […]

Johns saga af Torben Munksgaard

af nordstrandend. 9. september 2018
Her er ikke ”en sang om en mand, der hed Larsen ”– men en bog om en mand, der hedder John. Og John er slet ikke som ”en mand, der hedder Ove”. John er 75 år, han er gift med Vera, som han elsker meget højt, og han besøger tit og ofte sin ven Ole […]

Sort hund Torben Munksgaard

af Niels Hiortd. 24. maj 2012
Kontanthjælpsmodtageren Bernhard stjæler en hund, fordi han føler sig ensom. En hvid hund, som han maler sort, for at hans tyveri ikke skal blive afsløret. Hunden tilhører Albert og hans kone Helena, der forlader sin mand som en følge af hundens forsvinden. Helena lægger herefter sit liv om og bliver til Veronica, som siden forelsker […]