0 kommentarer

Øldrikkerens lille grønne af Rune T. Kidde

af d. 20. marts 2023
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

92

Udgivet

1993

ISBN

87-89614-49-6

Originaltitel

tekst og tegninger Rune Tømmermand ; redigeret af Stig Ultima Pedersen, Rune Tømmermand pseudonym for Rune T. Kidde

 

Dette er Rune Tømmermænds hyldest øllet. Med en kenders blik for øltyper, ølentusiaster – deres gangarter, stjernetegn og politiske partier, samt deres lidelser i parforholdet. En kvik og nem indføring i alle de ting der er nemme at genkjende, hvis man før har båret rundt på et par solide tømmermænd.

Til gør det selv folket er der, – ikke en bryggevejledning desværre, men en vejledning i at lave sin egen ølmåler. Opfindelsen er ganske genial i sin enkelhed, det er et smalt rektangulært stykke papir der stikkes ned i ølglasset og måler hvor meget øl der er tilbage. I papir kan man også folde sin egen påskebryg(!)(man kunne få det indtryk at Kidde har været under indflydelse af talrige ditto… det er vel nærmest obligatorisk ved idéudviklingen til denne vigtige udgivelse.

Nobelprisen er uddelt til øldrikkere, det bevises ved en avisartikel fra Ekstra Bladet hvor overskriften lyder ‘På værtshus i stjålen brandbil: BILTYV OG PRALHALS’.

Ifølge Kidde er den eneste lidelse forbundet med øl at stå og vente med voldsom tissetrang i køen til toilettet. Men det har kratpisserne da fundet en løsning på.

Den lille grønne blev senere lettere forkortet og udgivet under titlen ‘Øl krummer ikke i sengen‘, og indtrykket er egentlig at forkortelsen har gjort bogen lidt mere overskuelig, samt at den røde tråd, hvis man ellers kan sige at der er en sådan, står klarere.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter