0 kommentarer

Tre hundes nat af Elsebeth Egholm

af d. 7. juni 2011
Info
 
Genre
Sideantal

391

Udgivet

2011

ISBN

978-87-567-9914-0

 

Peter Boutrup er flyttet ud på landet, til Djursland, hvor han arbejder som tømrer og ellers helst holder sig for sig selv og prøver at komme videre med sit liv efter fængselsopholdet. Hans nabo, Felix, har mistet sin mand og datter, og er ligeledes søgt ud til ensomheden på landet, hvor hun lever isoleret og afkræftet, da hun ikke magter at spise.

De to mødes nytårsdag, hvor de finder liget af Ramses på stranden – en person det viser sig at de begge kender til, Peter fra fængslet, og Felix via Erik, hendes mand der er omkommet i en ulykke.

Samme nat forsvinder den unge Nina fra en fest, og et dykkerteam, heriblandt Kir Røjel, søger efter hendes lig i Grenå havn. De finder liget af en ung kvinde, hvis ansigt er skrællet af – men det er ikke Nina.

Der er rockere, narkohandel, prostituere og disses “ejere” – og en skat på havets bund involveret i denne sag. Mange navne og personer er der at holde styr på, og som det er set før i en Egholmkrimi, har alle personerne på en eller anden måde forbindelse til hinanden.

Det er et forfriskende plus, at forfatteren har skiftet sine hovedpersoner ud – Peter Boutrup er den nye “civile hovedperson” og Mark Bille Hansen efterforskeren. Mark Bille kæmper – foruden med at opklare de makabre mord – med en alvorlig kræftsygdom i såvel nyre som lever – uden at hans sygdom dog forhindrer ham i at arbejde på højtryk, sætte i løb efter mistænkte og købe sig til sex hos en prostitueret. Temmelig urealistisk!!

Jeg synes ikke bogen er på højde med de sidste 2 krimier Egholm har skrevet (med Dicte og Wagner i hovedrollerne). Der er lidt for mange “tilfældige” sammentræf i denne historie, og vores helte er på mange måder lidt for dygtige/heldige. Jeg kunne godt have undværet de detaljerede beskrivelser af den meget afstumpede vold og dyremishandling. Det er ikke det, der er afgørende for, om en krimi er spændende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter