NYESTE
Født:
1963, Danmark
Fotograf:
Thierry Wieleman

Pernille Juhl

Pernille Juhl er født i Sønderborg og er ud af en stor sønderjysk familie, men er vokset op i Glamsbjerg på Fyn. Hun er uddannet kemiingeniør på Danmarks Ingeniør Akademi og har haft lederstillinger i forskellige store virksomheder i Danmark. Hun bor i Roskilde og kombinerer et fuldtidsarbejde med livet som fritidsforfatter.

I 2010 sad Pernille Juhl med sin farfars 100 år gamle dagbøger i hænderne, som beskrev hans ufrivillige deltagelse i 1. verdenskrig, hvor han som sønderjyde var tvunget til at kæmpe for tyskerne. Dette var starten på hendes forfatterkarriere, idet hun blev inspireret til at skrive sin første historiske roman: ’Vent på mig Marie’. Siden er det blevet til romanen: ’Når solen står højest’ og senest ’Efter mørke´. Tilsammen danner bøgerne en trilogi om familien Andersen fra Gråsten.

Bibliografi

2013  Vent på mig Marie
2014  Når solen står højest
2015  Efter mørke
2019  Genforening
2020  Helenes krig 1
2020  Helenes befrielse
2021  Dagmar & Johannes
2021  Sara & August
2022  Mathilde & Andreas
2023 Mod daggry – En tid et sted 1
 

Mod daggry – En tid et sted 1 af Pernille Juhl

af Hans Christian Davidsend. 5. november 2023
»Er det letfordøjelig kost, du sidder med dér?« Det ville min sidemand vide, da jeg sad med Pernille Juhls roman »Mod daggry – en tid et sted 1«. Bogens forside udsender signaler om en filmisk fortælling, triviallitteratur og melodramatik. Kun det første gør sig gældende. Pernille Juhls seneste romaner har nogle let genkendelige karakterer og […]

Mathilde & Andreas af Pernille Juhl:

af Hans Christian Davidsend. 31. oktober 2022
Der er spænding på hver en side i Pernille Juhls nye roman, Mathilde & Andreas. De seneste romaner fra Pernille Juhls hånd bærer titler sammensat af et mande- og et kvindenavn. »Mathilde & Andreas« har da også tråde til hendes to tidligere bøger, »Sara & August« samt »Dagmar & Johannes«, men de kan alle – […]

Sara & August af Pernille Juhl

af Hans Christian Davidsend. 4. februar 2022
Forfatteren Pernille Juhl er en blændende fortæller. Man er også ganske godt underholdt med hendes seneste roman, »Sara & August«. Bogen kommer blot ikke i dybden, hverken med de personer, den skildrer, eller den tid, den foregår i. Enkelte steder skæmmes den af forfatterens lidt usikre omgang med stoffet. To forskellige verdener mødes i romanen. […]

Sara & August af Pernille Juhl

af Christian Møgeltoftd. 25. januar 2022
Sara med den tysk-jødiske far og den danske mor må i 1938 flygte fra Berlin til Danmark efter den famøse Krystalnat, hvor nazisternes greb om deres jødiske medborgere forvandler sig til et dødbringende kvælertag. I første omgang får familien en lejlighed i Aabenraa lige nord for grænsen. Det sker ved den uudgrundelige rigmand Erik Vildtofts […]

Dagmar & Johannes af Pernille Juhl

af Hans Christian Davidsend. 2. juni 2021
Pernille Juhls roman Dagmar & Johannes er ikke nem at anmelde. Man kan næsten ikke nævne noget fra romanen uden at spolere dele af læseoplevelsen for kommende læsere. Romanen er en af Pernille Juhls allerbedste, hvis ikke den bedste, og den byder på et væld af overraskende drejninger, der ikke bør nævnes her. Cirka halvvejs […]

Helenes befrielse af Pernille Juhl

af Hans Christian Davidsend. 8. september 2020
»Helenes befrielse« er troværdig, fortræffelig fortalt og stærk stilistisk – især i sit sprog. Tilmed nøjes Pernille Juhl ikke blot med at underholde os. Hvis man ikke vidste det i forvejen, så får man i bogen illustreret, at linjen mellem ondt og godt ikke altid var til at få øje på i de fem lede […]