NYESTE
Født:
1969, USA

Colson Whitehead

Amerikansk forfatter, uddannet på Harvard. Whitehead har vundet flere priser, derimellem en pulitzer.

Bibliografi

1999  The intuitionist *

2001  John Henry days *

2006  Apex hides the hurt *

2009  Sag Harbor *

2011  Zone one *

2014  The noble hustle : poker, beef jerky, and death *

2016  Den underjordiske jernbane

2019  Drengene fra Nickel

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Drengene fra Nickel af Colson Whitehead

af Ulla Weishauptd. 23. april 2020
En uhyggelig bog, en uhyggeligt velskrevet bog, en bog der kryber ind under huden og som ikke giver slip igen, jeg kan godt forstå at Barack Obama har udtalt at den er nødvendig læsning. Drengene fra Nickel af Colson Whitehead er det amerikanske svar på Godhavn-drengene, bare endnu værre. For selv om bogen er en […]

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

af Lars Poulsend. 9. maj 2018
Pulitzer Prize
Det føles forkert at give Colson Whitehead’s “Den underjordiske jernbane” fem stjerner, fordi det føles som om jeg indirekte giver en sort plet på USA’s historie fem stjerner. Men der er ingen vej udenom, Whitehead har skrevet en helt fantastisk historie om slavepigen Cora, og om hendes flugt fra slaveriet på bomuldsplantagen i Georgia. Det […]

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

af Ann-Kristined. 2. oktober 2017
Pulitzer Prize
  Hvad er en underjordisk jernbane og er det som slave muligt at flygte så langt væk, at man ikke bliver indhentet af en slavefanger, der lever af de dusører, som udloves af hævntørstige plantageejere? Colson Whitehead tager med denne bog sin læser tilbage til en tid, hvor de amerikanske sydstater holdt hårdt på at […]

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

af Christian Møgeltoftd. 7. september 2017
“Den underjordiske jernbane” er den type nyere amerikanske roman, hvis blotte idé er alt nok til at sikre den overstrømmende anmeldelser og læssevis af priser. Hvilket da også helt forventeligt er sket. Thi forfatteren, der selv er sort, beretter om et af de dystre kapitler i De Forenede Staters lidet glorværdige fortid som grisk, racistisk […]

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

af newyorkcitygirld. 19. august 2017
Pulitzer Prize
”Den underjordiske jernbane” er en historie om slaveriet i USA, en skamplet på det amerikanske samfund og et emne, som et utal af forfattere og historikere har udgivet bøger om. Den 16-årige pige Cora er markslave på en bomuldsplantage i staten Georgia. Hun bor i en hytte, arbejder fysisk hårdt mange timer om dagen og […]

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead

af Jette S. F. Holstd. 8. juli 2017
Pulitzer Prize
”Den underjordiske jernbane” af Colson Whitehead er allerede nu udråbt som en af årets bøger. Den har vundet Pulitzerprisen 2017 og National Book Award 2016 med flere, og anbefales af både Oprah Winfrey og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama. Anmeldere har kaldt den ”en ny amerikansk klassiker”, ”Mesterligt og dybt chokerende” og ”Intet mindre […]