NYESTE
Født:
1964, USA
Fotograf:
Karin Diana

Christina Baker Kline

Amerikansk forfatter, der bla. har en eksamen fra Yale.

Pigen uden navn” er hendes første roman på dansk.

Bibliografi

1993  Sweet Water*

1999  Desire Lines*

2007  The Way Life Should Be*

2009  Bird in Hand*

2013  Pigen uden navn

2020  De forviste

*) ikke oversat til dansk

 

De forviste af Christina Baker Kline

af Christian Møgeltoftd. 27. februar 2022
I det herrens år 1840 er den fattige præstedatter Evangeline nødsaget til at tage stilling som guvernante hos den velhavende familie Whitstone i London. Hun forføres af den ældste søn Cecil, kommer i (u)lykkelige omstændigheder og forvises fra familien i vanære, oven i købet med falske beskyldninger for tyveri og vold. Evangeline ryger bag tremmer […]

Pigen uden navn af Christina Baker Kline

af Tiad. 11. september 2016
Gribende roman! “Pigen uden navn” er baseret på virkelige hændelser, hvilket blot gør den endnu mere spændende og interessant. Jeg havde svært ved at stoppe med at læse denne bog, da forfatteren har gjort et fantastisk stykke arbejde med beskrivelserne i historien. I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallets Amerika blev forældreløse børn sat […]

Pigen uden navn af Christina Baker Kline

af mariemaried. 27. januar 2016
“Pigen uden navn” omhandler et stykke af amerikansk historie, som ikke mange har hørt om. Det drejer sig om de såkaldte “orphan trains”, tog der fragtede forældreløse børn fra New York mod eventuelle nye familier i Midtvesten. Vi følger en 9 årig pige i slutningen af 1920’erne, der har mistet sin familie ikke lang tid […]