0 kommentarer

Vold og magt af Elsebeth Egholm

af d. 26. august 2012
Info
 
Sideantal

379

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9402-2

 

 

Der er noget ganske specielt og nærværende over krimier, der foregå i Danmark – på steder som man kan se for sig – måske steder, man har været.
For mig var det et ekstra plus i denne krimi, at scenen er sat i Århus og plottet kunne utvivlsomt godt være en sand historie “et sted i Danmark”.

To bomber eksploderer i Århus – den ene i et solcenter og den anden i en kvindelig politikers bil. Eksplosionen i solcenteret forårsager, at en ung handicappet pige, der bor hen over solcenteret omkommer.

Umiddelbart har de to begivenheder ikke noget med hinanden at gøre, men som krimilæser ved man jo godt, at det har de. Så nu skal sammenhængen afdækkes i nogle timer med denne krimi. Og det var både underholdende og spændende at være i selskab med journalisten Dicte Svendsen, der sætter sig for at finde sammenhængen mellem de to forbrydelser, og historien intensiveres, da det undervejs viser det sig, at DNA fra hendes bortadopterede søn Peter findes på liget af den handicappede kvinde.

Kernen i “Vold og Magt” er opklaringen af de to forbrydelser, men flettet fornemt ind i historien, udfordrer Elsebeth Egholm læseren på hans/hendes holdning til, at karrierekvinder, der ikke har tid til faste forhold, køber sex – og hvad med handicappede, er det o.k. at de køber sex?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter