0 kommentarer

Hærværk af Tom Kristensen

af d. 8. marts 2001
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

1977

ISBN

8700121916

 

Ole Jastrau er litteraturkritiker med et godt job ved en stor avis, gift og far til en lille dreng. Men han er ikke glad, kan ikke koncentrere sig og ved ikke rigtigt, hvad han skal stille op med det, livet har givet ham. Telefonen ringer hele tiden, bøgerne hober sig op omkring ham, og midt i det hele sidder han og synes, at så kan det måske også bare være lige meget…

Tom Kristensen tager læseren med ind i hjertet af København i slutningen af tyverne, det politiske liv, kunstnermiljøet og værtshusene, og leverer en skræmmende, fascinerende og til tider morsom skildring af en mand, der med en imponerende stædighed insisterer på at gå i hundene.

Efter at have læst de første ti sider af “Hærværk” var min umiddelbare reaktion: ”Åh nej, ikke endnu en roman med en ynkelig, mandlig hovedperson”! Men jo, Ole Jastrau er ynkelig, irriterende, umulig og utiltalende. Da jeg så havde lært at abstrahere fra det faktum, at jeg ikke kunne fordrage hovedpersonen, forvandlede “Hærværk” sig til at være en af de bedste læseoplevelser, jeg længe har haft.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter