0 kommentarer

Vildfaren måne af Michael Connelly

af d. 5. marts 2017
Info
 
Forlag
Sideantal

313

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-348-6

Originaltitel

Void moon, på dansk ved Søren K. Barsøe

 

Hvad får man når man har en gennemsnitlig handling, nogle gennemsnitligt karikerede figurer, skrevet i et mundret og gennemsnitligt sprog? Ikke noget der hæver sig over gennemsnittet i hvert fald. Hvilket er hvad vi har her.

Michael Connelly skriver ellers eminente krimier, hvad enten de handler om hans faste figur Harry Bosch eller ej. Han har før trådt udenfor Bosch universet og leveret varen, ‘Limosine advokaten’ er fremragende, det samme er ‘Blood work’ – der fik en rimelig filmatisering med selveste Clinten som Terry McCaleb. Men selv en mester kan træde ved siden af.

I ”Vildfaren måne” er hovedpersonen en dødlækker 30-årig kvindelig listetyv, med et navn der tydeligt signalerer pornostar: Cassie Black. Beskrivelsen er ret kliché – og nej, hun er ikke sort. Cassie overvåger et hus som en familie har sat til salg for at flytte til Frankrig. Udsigten til at den ukendte familie flytter hensætter Cassie i ren panik, og læseren slutter hurtigt et par nærliggende konklusioner.

Hun skal nu have skaffet en stor bunke penge, så hun kan følge familien til Paris. Via en kontakt fra et tidligere bræk, der kostede Cassies ekskæreste livet – og Cassie seks år bag tremmer, får hun tilbudt et nyt bræk: hun skal stjæle en kuffert fra en storspiller i Las Vegas.

Brækket gennemføres, men udbyttet er langt større end beregnet, og Cassie får en professionel morder på nakken. For læseren er han så gennemført karikeret, at man ret hurtigt trættes. Det samme kan siges om Cassie og den gennemsnitlige handling. ‘Vildfaren måne’ farer som sådan ikke vild – den gør reelt alt det der forventes og bliver dermed fuldstændig uinteressant.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter