0 kommentarer

Skrotferien af Frank Christoffersen

af d. 26. februar 2020
Info
 
Sideantal

158

Udgivet

2020

ISBN

9788793835313

Originaltitel

Skrotferien

Udgave

1. udgave

 

Mor er væk og far beslutter at hele familien skal på cykelferie i sommerferien. Det er kedeligt for de andre fra klassen skal sydpå og ud og rejse, så en cykelferie lyder slet ikke sjov. De starter med at cykle hen hvor mor arbejder, men der er hun heller ikke. De møder en mand som fortæller dem om Dollargrin, der vil bygge et stort hotel og ødelægge stedet for mange ved at fjerne de ting der er lige nu. Og lidt efter lidt opdager de at mor har gang i noget. Der er en grund til hun er væk. Og da de modtager en mærkelig sms med nogen koordinater fra hende, forstår de først ingenting. Men opdager så at de nok skal mødes med hende ude på havet. De sejler derud af og så dukker mor op i en ubåd hun selv har bygget. Men der er nogen efter hende og da de på et tidspunkt opdager hvor tæt hinanden de er, så prøver de at slippe væk i ubåden. Desværre rammer ubåden havets bund og sidder fast. Nu forsøger de at komme ind i ubåden og gode råd er dyre, for familien skal væk derfra med guldskatten. Kommer de det? Og hvordan slipper man væk fra havets bund uden luft?

En hæsblæsende historie om familie, sammenhold, magt og kærlighed. Og man er i den grad underholdt undervejs, selv når historien tager en drejning og bliver urealistisk. Der sker rigtig meget på kort tid og man skal lige holde tungen lige i munden for at følge med, men det er fangende og spændende.

Bogen egner sig godt til større børn der selv læser, eller til højtlæsning. Men den er også sjov for voksne, da det er en historie som man bliver grebet af.

Man håber hele tiden det bedste for familien, og man ender med at sidde tilbage med en følelse af at man egentlig gerne ville høre mere, selv om historien får en ret fin slutning.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter