0 kommentarer

Verdens ensomste pige af Henri Gylander

af d. 7. februar 2016
Info
 
Sideantal

40

Udgivet

2014

ISBN

978-87-994857-9-6

Originaltitel

Leyla och Cocos - ensammast i världen

 

Laila og hendes far skal flytte. Og Laila, som i forvejen er flyttet til Sverige fra et andet land, skal atter skifte arena, ud til højhusene i udkanten af byen. Godt af hun har sin fantasiven Koko, som hun kan følges med ud på opdagelse i det store hus med de virkelig mange etager.

Laila og Koko møder mange personer på deres færd. Den ene mærkeligere end den anden. Der virker ærligt talt til at være langt mellem de mulige venner her i huset. Men oven over alting ståler moder sol, og bedst som alt håb er ved at være ude, finder Laila alligevel en af være ven med.

Verdens ensomste pige tager munden fuld. Laila er ensom, indvandrer og bor alene med far.På vejen møder hun endnu en indvandrer, homoseksuel, enkemand til en alkoholisk stodder. Og en ung pige på et psykedelisk trip af ukendt natur. Og en pige uden venner.

Der er skam nok af sørgelige skæbner at tude over. Og det bliver bare ALT for meget. For med alle de emner, vi skal præsenteres for i denne lille børnebog, når vi slet ikke at mærke nogle af dem. Lailas situation bliver aldrig rigtig vedkommende, jeg når slet ikke at mærke hendes reaktion på alt det hun oplever.

Øv, for hvis Henri Gylander havde holdt sig til et par temaer tror jeg, at mit udbytte af bogen havde været helt anderledes.

Illustrationerne er også tegnet af Henri Gylander. I dem er der ligeså meget indhold som i teksten, men på en eller anden måde virker de farverige og detaljerede tegninger bedre end teksten og giver et okay indblik i den forvirring mødet med alt det nye må afstedkomme i Lailas hoved.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter