0 kommentarer

Verden ifølge Garp af John Irving

af d. 19. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

465

Udgivet

2000

ISBN

87-595-2479-0, 978-87-595-2479-4

Originaltitel

The World According to Garp

 

Bogen er ikke af denne verden. Den er så teknisk velskrevet fra første til sidste side, at det gør ondt langt ind i marven. Filmatiseringen yder ingenlunde Irving fyldestgørende respekt for hans rammende, morbide humor og store overblik.
“Verden ifølge Garp” er et lukket univers, et lukket kredsløb. Samtlige små historer og intriger er flettet umanerligt tæt sammen, og trods de dramatiske begivenheder i Garps tilværelse, holder Irving liv i detaljer med over tredive års spring i sammenhæng. Fem stjerner for den tekniske flotte præsentation af historien.

Fortællingen er i sig selv interessant og tankevækkende, men kunne være skrevet af mange andre end John Irving. Hovedpersonen, T. S. Garp, undfanges under bizarre omstændigheder og vokser op på den kostskole hvor hans mor er sygeplejerske. Garps liv tager mange pludselige drejninger af sær karakter, hvor død og lemlæstelse er næsten årlige tilbagevendende begivenheder. Handlingen i en af de romaner Garp skriver, bliver omtalt som fuldstændig uforudsigelig og grotesk, og det er lige nøjagtig hvad “Verden ifølge Garp” er – en grotesk skæbnefortælling med den ene uforudsete lussing efter den anden.

“Verden ifølge Garp” er ikke bare en god bog, men et værk af godt håndværk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter