0 kommentarer

Væk ikke djævlen af John Verdon

af d. 22. februar 2013
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

522

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92845-46-7

Originaltitel

Let the devil sleep

Udgave

1.udgave

 

Dave Gurney var politidetektiv og succesfuld men trak sig tilbage tidligt for at nyde livet med sin kone.
Men detektiv arbejdet ikke vil forlade ham.

Dette er den tredje bog i rækken, og er lige så spændende som den første og endnu bedre end nummer 2.
Nu drejer det som en psykolog studerende, Kim, som vil undersøge hvad mord gør ved de pårørende. Det synes hendes vejleder er en god ide og viser hendes ide til en TV station som vil gøre det til en TV serie. Hun har fundet en række pårørende til 6 mord, som blev begået af en morder som blev kaldt den “gode hyrde”, han dræbte rige, som var onde mennesker og kørte i sorte Mercedes biler for 10 år siden, og han blev aldrig fanget.

Gurney er en tænksom detektiv. som har svært ved at lukke op, han er stadig besværet psykisk og fysisk af den sidste forbryder som han fangede, er deprimeret og har ikke lyst til noget som helst. Den unge studine er datter til en journalist som i sin tid skrev om Gurney og fik ham beskrevet som superdetektiv. Nu vil hun gerne have ham til at holde øje med hvad hendes datter går og roder med.
Der er mange ting som influerer, er Kims tidlige ven involveret? En seriemorder bliver undersøgt af FBI, men Gurney synes, at de har gjort for dårligt et arbejde – de havde en teori som blev bekræftet af et brev som “den gode hyrde” skrev, uden at undersøge de mest basale ting, de kom ikke videre, fik ikke stillet de rigtige spørgsmål. FBI agenterne er meget utilfredse med Gurneys involvering. Den første TV udsendelse udvirker endnu en række mord på de pårørende.

Som de 2 andre bøger af Verdon er de komplicerede og ikke så lige til.
Jeg synes det er krimier med et godt plot. Let læst på engelsk. Herligt til en kold vinter weekend.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter