0 kommentarer

Genstart af Claus M. Lohman

af d. 22. december 2013
Info
 
Genre
Sideantal

382

Udgivet

2013

ISBN

978-87-996407-1-3

 

Genstart er forfatterens debut og foregår i Philadelphia. Bogens hovedpersoner er David, en ung amish og Sarah, en jævnaldrende retsgenetiker. Begges fædre spiller også væsentlige roller. David er uden for amishsamfundet i en periode, som traditionen byder. Han studerer og bor på college, hvor en kvindelig medbeboer findes myrdet. Læseren oplever skiftevis amishfolket, David og Sarah. Både livet blandt Davids familie i amishsamfundet og Saras liv med forskning, ekskæreste og far beskrives nøje, lige som Davids møde med politiet. Et bibelcitat fra gerningsstedet retter mistanken mod ham.

Alt troværdigt, men i starten noget omstændeligt beskrevet. Skrivestilen passer fint til amishfolket. Karakterne er også godt udfoldet med hver deres blandede egenskaber.

Sarah involveres via sin DNA forskning i opklaring af mordet, gør en bemærkelsesværdig opdagelse og kommer i kontakt med amishsamfundet.

Bogen rummer altså nogle skarpt optrukne modsætninger, videnskab/tro, gammeldags landliv/moderne forskerliv, fællesskab/individualisme, nøjsomhed/forbrugerisme. Ud over ovennævnte er også identitet et tema i bogen.

FBI kommer ind i handlingen, hvorefter tempoet ryger drastisk i vejret. Konspirationer og uventede familieforhold rulles ud. Den sidste halvdel sker der rigtig mange spændende ting og det er svært at lægge bogen fra sig.

Jeg kan godt lide videnskabskrimier a la Gazan og Petri, og Genstart er et godt bud på sådan en, af forlaget kaldet science reality.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter