0 kommentarer

Godnat, min elskede af Inger Frimansson

af d. 3. januar 2007
Info
 
Sideantal

290

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7765-5, 978-87-567-7765-0

Originaltitel

God natt min älskade

 

“Godnat, min elskede” er den perfekte psykologiske thriller, med overvægt på det psykologiske.

Justine Dalvik bor alene i et ensomt beliggende hus ned til søen Mälaren. Man følger hendes opvækst i det samme hus med den unge stedmoder Flora og faderen den stenrige, men lidt svage Svend. Skiftende til nutiden, hvor Flora er på plejehjem og faderen er død. Det er imidlertid ikke den eneste person, man følger, afsnittene skifter mellem alle de mennesker, der har en berøringsflade til Justine, hendes elskere, hendes barndomsveninder og Flora.

Jeg var ca. halvvejs igennem bogen, før jeg helt forstod de forskellige personers plads i Justines tilværelse. Det betyder imidlertid ikke, at bogen på noget tidspunkt er kedelig. Alle personer er utroligt interessant og godt beskrevet. I den sidste halvdel begynder handlingen at tage fart. Pludselig går det i al sin gru op for læseren, hvem Justine har tænkt sig at myrde og hvorfor. Det tynder med andre ord kraftigt ud i persongalleriet.

Bogen er en særdeles godt skrevet. Man overraskes ustandseligt af hovedpersonens sammensatte personlighed bestående af lige dele naivitet og grusomhed.
Jeg haster straks videre med efterfølgeren “Skyggen i vandet”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter