0 kommentarer

Et hjem til Frankie af Maeve Binchy

af d. 2. maj 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

416

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7079-117-5

Originaltitel

Minding Frankie

 

Emilys far forlod som ung Irland for at slå sig ned i USA. Nu er hun en midaldrende dame, og da hun bliver fyret fra sit job, beslutter hun sig for at besøge sin fars bror, der stadig bor i Dublin. Her falder hun hurtigt ind i familien og bliver et centralt støttepunkt, da store og små begivenheder ændrer deres hverdag.

Ikke mindst nevøen Noel får stor glæde af Emily, da han opdager, at han skal være far – og at moderen er ved at dø af kræft. I første omgang ønsker Noel ikke at påtage sig ansvaret, og da han endelig gør det, vender det op og ned på hans liv.

For Lisa bliver det mødet med kokken Anton, der i første omgang ændrer alt. Hun forelsker sig hovedkulds og siger sit faste job op for at kunne hjælpe med Antons nyåbnede restaurant. Men Anton er en charmerende mand, og det er ikke kun Lisa, der finder ham tiltrækkende.

Sådan væver Maeve Binchy små og store fortællinger ind i hinanden. Om kærlighed, sorg og håb, om venlighed, hjælpsomhed og almindelige mennesker, der gør deres bedste. Faste læsere vil også opdage, hvordan personerne fra andre af Binchys romaner dukker op, og giver en lyst til at genlæse netop deres historier.

Maeve Binchy er en af de forfattere, jeg elsker at læse, når jeg trænger til at blive underholdt på den lette, men gode måde. Hendes fortællinger kan godt være fyldt med alvorlige emner, men i hendes verden kan det meste løses ved lidt omorganisering og hjælp til hinanden. Det er dameromaner i ordets bedste forstand, og kan anbefales på linje med Judith Lennox og Lesley Pearse.

Det er måske ikke stor litteratur, men det er i hvert fald god underholdning.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter