0 kommentarer

Uden dig af Pernilla Alm

af d. 8. november 2017
Info
 
Sideantal

298

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93618-05-3

Originaltitel

Utan dig

 

Det svenske forlag Hoi har startet en dansk afdeling op i 2017. Det har betydet, at en række dygtige svenske forfattere pludselig er blevet præsenteret på dansk, bl.a. Pernilla Alm som har skrevet ”Uden dig”.

Mikala og Thomas er nyforlovede, og fremtiden tegner lys for dem, da ulykken rammer. Fra den ene dag til den anden er livet fuldstændigt forandret og vil aldrig blive det samme igen.

Ulykken efterlader Mikala i choktilstand. Hun kan ikke overskue sorgen, konsekvenserne eller sit liv, og en dag stikker hun af fra det hele. Hun ender i Barcelona, hvor hun forsøger at fortrænge sin smerte og glemme fortiden.

Men fortiden er ikke nem at gemme væk, og en dag indhentes hun af den. Nu må hun tage konsekvenserne af sine handlinger.

”Uden dig” er en fin roman om kærlighed, sorg og savn. Pernilla Alm skriver flydende, og romanen er letlæst trods sit alvorlige emne. Jeg synes, det lykkes godt for Alm at sætte ord på de mange forvirrede følelser og tanker, som en stor sorg kan medfører, uden at hun dømmer sine hovedpersoner. For hvem ved, hvordan man selv ville reagere i sådan en situation.

Mod slutningen føles det dog lidt, som om Alm pludselig skal være færdig, for her sker der pludselig en masse, som der ikke rigtig er blevet lagt op til. Det kan dog ikke ødelægge oplevelsen af en vellykket roman i den lettere ende om det komplicerede liv og kærlighedens veje.

Ude ved siderne strøg verden forbi. Træerne. Bjergene. Indkøbscentre. Andre biler. Alt sammen noget, der ikke kom hende ved. Det var ikke rigtig hende med den hastighed. Hun burde sætte farten ned. Ja, hun burde sætte farten ned, vende om, pakke kufferten og tage hjem. Hjem til Thomas, hjem til arbejdet, hjem til deres liv. Hvis hun derimod gassede mere op, behøvede hun måske aldrig gøre noget som helst igen. Alting ville bare forsvinde, blive stille, sort og fredfyldt. Tanken lurede i baghovedet og hagede sig fast. Hun trykkede foden mod pedalen igen.” (s.98)

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter