0 kommentarer

Flaskepost fra P af Jussi Adler-Olsen

af d. 11. april 2010
Info
 
Sideantal

486

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-8765-9

Udgave

1

 

En gammel flaskepost, der har stået glemt i en vindueskarm, er nu havnet i afdeling Q. Brevet, der er skrevet med blod og delvis udvisket efter de mange år i flasken, overlades til Rose, da Carl i første omgang ikke tager sagen alvorligt. Men det viser sig at være dybt alvor: brevet er skrevet af en yderst desperat dreng, der sammen med sin bror var taget til fange og sad bundet i et bådehus. Et skrig om hjælp. Hvad er der sket med de 2 børn? Hvorfor blev de ikke efterlyst af forældrene?

Sideløbende med arbejdet i afdeling Q følger vi den psykopat, der har gjort det til sit levebrød at kidnappe børn fra religiøse sekter, og herefter afpresse forældrene. Han er totalt blottet for følelser over for andre mennesker – efter en opvækst med tæv, hån og udstødelse fra familien, alt sammen i Guds navn. Han er samtidig en god skuespiller med mange identiteter og forklædninger, og en evne til at vække andres tillid.

Det er en virkelig spændende krimi, som løftes af de virkelig gode personbeskrivelser. Ud over opklaringen følger man de 3 personer i afdeling Q, og der løftes lidt flere flige der antyder, at Assad ikke er helt den person han har udgivet sig for. Der trækkes også spor tilbage til den stadig ikke opklarede episode, hvor Carl, Anker og Hardy blev ramt af skud. Der er således lagt op til flere bøger i serien om afdeling Q – det er der formentlig mange der, ligesom jeg, vil vente spændt på.

 

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter