0 kommentarer

Übermensch af Nilas R. D.

af d. 22. februar 2022
Info
 
Sideantal

62

Udgivet

2022

ISBN

978-87-971995-8-9

Originaltitel

Übermensch

Udgave

1st edition

Engelsk - Ikke oversat.

 

Jeg har læst mange typer tegneserier i gennem årerne og jeg elsker at dykke ned i et univers som ikke nødvendigvis giver mening ved første øjekast. Og her er jeg faktisk nærmest kommet på glatis. For jeg syntes det er utrolig flot lavet og der er et udtryk som i sig selv er helt unikt. Men jeg skulle samtidig kæmpe lidt med teksten. Der er en tysk accent slået over i engelsk og en fransk accent slået over i engelsk. Og et par gange drillede det mig, så jeg måtte læse det samme flere gange før jeg reelt fattede hvad der stod. Det gjorde det svært men også fascinerende, for det er virkelig noget nyt for mig at det er den del som giver mig problemer.

Det er en meget speciel historie som egentlig er to historier der kører sideløbende. Og man kan groft sagt sige at det er en livsforklarende historie. Det gode mod det onde. Det håbløse mod forstanden. Det logiske mod det ulogiske. De menneskelige dyder som samtidig flår i en for at vise at det menneskelige fordærv ligger lige under overfladen og lure. Det her er ikke en historie for begyndere for her skal tænkes nogen tanker og man bliver udfordret på sin indgangsvinkel til livet. Det kan virke enormt depressivt men giver alligevel et slags håb for ens tilstedeværelse.

Jeg har læst horror, post apokalyptiske og deciderede underlige tegneserier. Denne hører ikke ind under nogen af de ting. Men den efterlader et kæmpe indtryk alligevel fordi den er så anderledes. Grunden til jeg alligevel ikke er helt oppe og ringe er at den ganske enkelt bliver for svær at forstå til tider. Og selvom det i sig selv er et flot værk som er tankevækkende, så er det ikke nok. Jeg mangler en guideline til reelt at kunne forstå hvad det er jeg har med at gøre. Og det er rigtig ærgerligt, for selve værket er formidabelt. Det kræver bare for mange kræfter at læse fra start til slut.

Anmeldereksemplar.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter