0 kommentarer

Tyvenes by af David Benioff

af d. 19. august 2009
Info
 
Sideantal

284

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8843-4

Originaltitel

City of thieves

 
Det er vinter, 1942. Leningrad er blevet belejret af tyskerne, og de civile lider. Selvom der er udgangsforbud om aftenen, bryder syttenårige Lev dette, da han ser en tysk soldat falde ned i en faldskærm. Måske har soldaten mad på sig, så han og hans venner tager chancen. Desværre bliver Lev arresteret, og i fængslet møder han den unge soldat Kolja, der er sigtet for at desertere fra den russiske hær. Kolja er munter trods de dystre fremtidsudsigter: begge forseelser straffes normalt med døden. Overraskelsen er derfor stor, da de 2 får et tilbud de ikke kan afslå: Find 12 æg til oberstens datters bryllup inden 5 dage eller dø.
Men hvor finder man æg i Leningrad, når alle sulter, og ingen har set høns i flere måneder? Opgaven virker alt andet end let, men makkerparret bliver nødt til at gøre et forsøg. De møder mange forskellige mennesker på deres færd, en færd som bliver mere og mere farefuld som de 5 dage rinder ud.

Beskrivelsen af de 2 drenges venskab er fortalt med stor humor og ikke mindst med undertonen i det desperate i deres aktion. Sproget er dejligt ligetil og der bliver ikke ladt meget tilbage til fantasien. Men kan nærmest føle kulden i byen samt føle den sult, der driver folk til at gøre de mest utrolige ting. En meget fin roman om venskab og ikke mindst en god beskrivelse af livet i Leningrad under 2. Verdenskrig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter