0 kommentarer

Tvunget til tavshed af Linda Castillo

af d. 11. maj 2012
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92845-01-6

Originaltitel

Sworn to Silence

Udgave

1.udgave

 

Et nyt navn på krimi-himlen og et nyt twist på “location”, som det hedder i filmverdenen. ”Tvunget til tavshed” foregår i amish-miljøet i USA, og det i sig selv var nok til at vække min interesse for bogen.

Bogens hovedperson, politichef Kate Burkholder, er opvokset i amish-miljøet, men forlod det som ung pige og har siden kun haft sporadisk kontakt med sin familie og miljøet i det hele taget.

Men hun kommer på sit livs opgave, da en kvinde findes brutalt myrdet med halsen skåret over. Hun er blevet tortureret på værste vis – og et romertal er blevet skåret ind på hendes mave.

Kates blod fryser til is – for 16 år tidligere huserede en kvindemorder i området – en morder, der benyttede netop denne fremgangsmåde.

Men Kate ved positivt, at det ikke kan være samme morder – for kun 14 år gammel skød hun ham, og hendes familie dækkede over mordet – en hemmelighed, der kan ødelægge Kates liv og karriere.

Kate må have vished for, at den mand hun dræbte, var morderen – og så ruller bolden så stærkt, at der ingen vej er tilbage.

Kate Burkholder er troværdig i rollen som politichefen, der udfordres af gamle dæmoner, men plottet omkring mordene ligner til forveksling noget jeg har læst før, så her blev jeg ikke imponeret.

Ikke desto mindre 3 stjerner for den forfriskende amish-vinkel.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter