0 kommentarer

Tuscan Holiday af Holly Chamberlain

af d. 14. september 2013
Info
 
Sideantal

368

Udgivet

2008

Originaltitel

Tuscan Holiday

Udgave

1.udgave

 

Forholdet mellem mor-datter kan være ladet med meget stærke følelser.
I denne bog er Elizabeths datter Marina lige blevet færdig med college, hun er forlovet med Jotham og planlægger brylluppet ligesom deres venner. Elizabeth er enlig mor, for hendes store kærlighed Peter flygtede, da hun fortalte ham at hun var gravid. Da Marina var barn boede de hos Elizabeths forældre. Hendes mor var meget skuffet over at Elizabeth ikke var gift som det nu hører sig til, og denne følelse af skuffelse og frustration havde bedstemoren givet videre til Marina, som ser ned på sin mor, mener hun er bitter og skuffet over livet.
Elizabeth på den anden side synes at Jotham er for dominerende og kedelig, at Marina ikke har oplevet ting i sit liv så hun kunne udvikle sig til et helt menneske. Elizabeth er 42 år og har i over 10 år haft et forhold til Rob, som hun holder meget af, han vil giftes, har spurgt to gange; det vil hun ikke, men han har accepteret at det er bedre at have hende i sit liv end det modsatte. Elizabeth har skabt sig et liv med godt arbejde og føler si g stærk og glad over at hun har kunnet give sin datter en god start i livet: uddannelse og frihed til at leve sit eget liv.

Elizabeth gav Marina en gave: en tur til Firenze i Italien for mor og datter i 14 dage, den sidste chance for at finde hinanden inden Marina bliver gift. Marina er sur over at det ikke er en gave til hende og Jotham, og ser frem til en tur som bare skal overstås og smartphonen giver hende mulighed for hele tiden at have kontakt med Jotham.

I bogen følger vi hvordan mor-datter forholdet har op- og nedture og hvordan de begge to havde nogle livsændrende oplevelser, der gør det klart for hver især hvad der er vigtigt i deres liv og omstændigheder.
Jeg har selv besøgt Tuscana og her i bogen er der mange beskrivelser af steder vi besøgte; der er også beskrevet mange måltider med italienske retter som satte gang i smagsløgene, så det var en genoplevelse at læse bogen. Jeg synes det var en god beskrivelse af hvordan deres forhold udviklede sig og at ærlighed gav mulighed for at støtte hinanden i gensidig respekt. Så det var en positiv oplevelse. Begge fik de mulighed for at tage deres valg op til revision og tage beslutninger, som vil følge dem resten af livet. De fik distance fra det rigtige liv og kom tæt på hinanden og det er ikke dårligt.

En ting der irriterede mig bogen igennem var at hvert kapitel starter med et “alt-for-damernes-læsebrev- spørgsmål-svar” som var ret ligegyldigt.
Bogen slutter med deres beslutninger, men vi kan ikke læse om, hvordan deres beslutninger blev gennemført, der kommer måske en fortsættelse.

NB: Er ikke oversat til dansk og er ikke på Bibliotek.dk, men kan købes online både på danske og udenlandske sider

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter