0 kommentarer

Tropicana af Bjarne Reuter

af d. 23. november 2006
Info
 
Sideantal

164

Udgivet

1984

ISBN

87-411-5349-9

 

“Tropicana” er en direkte og selvstændig fortsættelse af titlen “Casanova”. Og det er derfor stadig Hugo og Bertil samt Bertils morfar Albin Olsen der står bag løjerne. For løjer det er hvad denne bog, som forgængeren er fuld af. Det er himmelråbende morsomt.

Hugo og Bertil har, som nævnt i anmeldelsen af “Casanova” været uadskillelige venner siden de mødtes på: Hjemmet For Forældreløse Børn fra Københavns Kommune. I dag er de i tyverne, arbejdsløse og bor i en mindre campingvogn ude på Jyllingevej. Bertils morfar; Albin er vild med skydevåben, skjulte dagsordner og er i almindelighed bindegal.

Denne gang foregår historien i Havana, hvor Hugo, Bertil og Albins veje atter krydses med en hævn- og blodtørstig italiensk mafia. Mafiaens ukronede konge: Don Fefe har taget kontakt til lejemorderen over alle lejemordere: Shaman, som skal tage sig kærligt af vores tre venner.

Med udgangspunkt i handlingen i “Casanova” viser den store Don Fefe lejemorderen lysbilleder fra tiden i Danmark. Gang på gang forsikre Don Fefe lejemorderen om, at han på ingen måde må undervurderer vores tre venner, da han mener, at de er hovedmændene bag en kriminel organisation, som holder til undercover på plejehjemmet: Dagens Lys i Valby.
Shaman ser på billederne og vurdere at de ikke virker særligt farlige og tager derfor kun en dollar for jobbet. Han betragter det som lidt af badeferie, og over for Don Fefe fortæller han, at det skal være ham en ære at gøre Fefe denne tjeneste. Med andre ord undervurderer han vores tre intetanende venner, og det er bare den første fejl.

Vi er ikke ret langt inde i bogen før tingene tager fart. I løbet af kun fem dage bliver flere hundrede mennesker enten skudt, kvalt, harpuneret eller kørt over. Der er med andre ord virkelig fart over feltet. Men det er så morsomt, at det lader sig ikke beskrive.

Bjarne Reuter er suveræn og måske i virkeligheden allerbedst, når han skriver til unge, da de lige så ofte, med fryd kan læses af voksne. “Tropicana” kan læses af alle.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets julekonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter