0 kommentarer

Triburbia af Karl Taro Greenfeld

af d. 20. september 2014
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92927-08-8

Originaltitel

Triburbia

 

I det fashionable Tribeca-kvarter i New York mødes en flok fædre hver morgen for at spise morgenmad sammen efter de har afleveret deres afkom på den nærliggende skole. Fædrene tilhører alle den relativt velhavende og kreative overklasse, der tjener gode penge og som resultat heraf har råd til boligerne på Manhattan.

“Triburbia” er en kalejdoskopisk fortælling om disse mænds hverdag, hvor læseren introduceres til mændenes arbejdsliv, tankerne om parforholdene, om børneopdragelse, pengeproblemer og andre af hverdagens bekymringer.

Læseren stifter bl.a. bekendtskab med lydteknikeren, der er sin kone utro, den italienske kok med det gode udseende og de mange restauranter, dramatikere, dukkeføreren, der aldrig rigtig fik succes, gangsteren og memoireforfatteren, der bliver afsløret i at have plagieret andre forfattere.

På mange måder er “Triburbia” en god og spændende bog, der er velkomponeret og giver et overbevisende indblik i det moderne mandeliv. Karl Taro Greenfeld er benådet med en sikker formuleringsevne, som andre forfattere kan lære noget af.

I den sidste fjerdedel af bogen begyndte jeg at kede mig en anelse under læsningen af bogen; måske fordi bogens budskab var nået ind under huden forlængst, men det afholder mig ikke fra at belønne bogen med 4 stjerner, for romanen er – som nævnt – spændende, overbevisende og velkomponeret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter