0 kommentarer

Tolv måneder af Connie Warnick Aagaard

af d. 10. oktober 2012
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92812-22-3

 

Bogen handler om en kvinde – Helen – som i næsten hele sit voksenliv har beskæftiget sig med at dokumentere menneskers kamp for retfærdighed. Hun har som fotograf rejst verden rundt og opholdt sig i “orkanens øje” på de rette tidspunkter. Hun har fået udgivet bøger med sine billeder, bøger som har høstet stor anerkendelse, men nu, da bogen starter, står hun i et stort traume, hvor hun har mistet sin elskede i et drama, som hun måske er midtpunkt i !?

Hun beslutter at rejse hjem til Danmark og give sig selv tolv måneder – et studieår fra september til september – for at finde ud af, hvem hun egentlig er og til forhåbentlig igen at kunne mærke virkeligheden. Hun har for mange år siden svigtet sin lille søn (man ser her scenen fra filmen Kramer mod Kramer), og hun kæmper en kamp for at få sønnen tilbage. De øvrige kampe Helen tager i den beskrevne periode relaterer sig også til mænd. Hendes far, hendes tidligere mand, hendes bror og nye forelskelser, hun møder på sin vej. Bogen er specielt opbygget, da den er forsynet med noter fra de mænd hun omgiver sig med – som om de på forhånd har læst bogen og kender udfaldet – meget specielt.

Bogen er en debutants bog, og det tegner godt. En kvinde i en mandeverden – den sætter nogle tanker i gang. Spændende at se, hvad forfatteren kommer med næste gang.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter