0 kommentarer

Tim & Tom af Jacob Haugaard

af d. 2. april 2019
Info
 
Sideantal

172

Udgivet

2019

ISBN

978 87 7070 650 6

Udgave

1. udgave

 

Hvis de senere års kønspolitiske og antiracistiske strømninger er nået frem til komikeren og ekspolitikeren Jacob Haugaard, vælger han demonstrativt at give begge dele fingeren. Modigt eller dumt? Døm selv.

I hans ubegribeligt primitive romandebut ”Tim & Tom” møder vi Tykke Lone og Psykolog Lis. Førstnævnte udstillet til spot og spe grundet sin vægt, men dog med et ”livsbekræftende ansigt”. Sidstnævnte med en svulmende kavalergang, som vi præsenteres for i tide og utide. Så meget for Haugaards kvindesyn.

Haugaards syn på arabere kommer her: ”I Mellemøsten er al kontakt med myndigheder og staten lig med fængsel eller penge under bordet. Hedder du ikke det rigtige til efternavn, får du ingen uddannelse eller andre privilegier.” ”Mellemøstens styreform” (som om området kun består af ét land) er ”et røvhullokrati”.

Og som rosinen i pølseenden får vi lige Haugaards uforgribelige mening om situationen i Danmark: ”Hele den politiske debat styres af små mindretal såsom homoseksuelle og indvandrere, mens store flertal såsom ældre, forbrugere, rygere, skatteborgere, normaltspisende, studerende, syge og bilister er sat i skammekrogen.”

Tim & Tom er to tidligere strissere, der sidder i spjældet for narko og berigelseskriminalitet. De får en chance for at genvinde friheden ved at lade sig indrullere som ”infrastrukturkonsulenter” i en libanesisk flygtningelejr.

Den fine titel (ha ha) dækker over, at de med en gigantisk slamsuger skal fjerne lort fra lejrens overfyldte lokummer. De får dog også tid til at genoptage de kriminelle aktiviteter og rager uklar med den lokale mafia. Og så er der dømt bøllebank til tumpede beduiner – fx når de er så tåbelige at køre helt op bag Tim og Toms fækalietank, så Tom kan sprøjte lort ned i deres biler, så de kommer de til at skyde hinanden etc.

Snart er Tim & Tom på flugt forklædt som det døvstumme syriske ægtepar Magmoud og Amina, der lugter af lort og har 10.000 dollar gemt under en falsk bund i kufferten.

Der bliver også plads til lidt fjottet erotik, hvorefter ”Tom pillede næse med en finger, der lugtede af Lone.” Resten af handlingen fortaber sig i store patter og fælt lugtende prutter, et orgie af fladpandet karlekammerkomik, uappetitligt krydret med de mange brokker af halvfordøjet godtkøbsfilosofi.

Med ”Tim og Tom” sætter forlaget Hovedland en uofficiel rekord ved at smide danmarkshistoriens mest overflødige, fejlbefængte og dårligt redigerede udgivelse på markedet. Givetvis med den slet skjulte bagtanke, at bogen i det mindste vil sælge til biblioteker, fordi forfatteren er en kendis.

Udgivelsesdagen er sat til 1/4. Forhåbentlig er det hele bare en malplaceret aprilsnar?

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter