0 kommentarer

Tilbederen af Charlotte Link

af d. 20. april 2012
Info
 
Sideantal

498

Udgivet

2012

ISBN

978-87-645-0506-1

Originaltitel

Der Verehrer

 

Jeg har tit stået med en Charlotte Link roman i hånden, men af en eller anden grund har jeg aldrig fået gjort alvor af at læse hende. Det har jeg så nu, omend “Tilbederen” ikke var helt min smag.

40-årige Leonas tilværelse væltes pludseligt omkuld, da hendes mand, Wolfgang, meddeler hende, at han vil skilles. Han har fundet en ny kærlighed, og synes at livet med Leona er blevet for forudsigeligt og trist. Kort tid forinden oplevede Leona en skrækkelig begivenhed, da en yngre kvinde kastede sig ud fra sin lejlighed og døde på fortovet lige ved siden af Leona.

Leona er rystet i sin grundvold, så da den charmerende Robert Jablonski dukker op, tager han hende med storm. De to forelsker sig, og Leona føler sig som den heldigste kvinde i verden. Men langsomt går det op for hende, at Robert ikke er helt almindelig, og at den kærlighed, han kræver af hende, er langt mere end hun kan give.

Ind i mellem historien om Leona hører vi om en ung kvinde, som findes brutalt myrdet i en skov et andet sted i Tyskland. Ingen har tilsyneladende set noget, men efterhånden samles de to historier i én.

Det lyder alt sammen meget godt, men jeg brød mig ikke om måden, “Tilbederen” er skrevet på. Jeg synes, den var alt for beskrivende og meget “tysk” i sin fortælling. Her blev lagt vægt på om man var dus eller Des, mændene var næsten alle som en mandschauvinister, og jeg fandt det ikke særligt vanskeligt at regne ud, hvad Roberts rolle var.

Jeg har set andre anbefalinger, som roser Charlotte Link for hendes psykologiske indsigt og for at være nervepirrende spændende. Sådan havde jeg det ikke under læsningen af “Tilbederen”. Jeg vil ikke sige, at den er decideret dårlig, men jeg har læst andre thrillers, som var langt mere overraskende og langt bedre skrevet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter