0 kommentarer

Til min søster af Dy Plambeck

af d. 1. september 2019
Info
 
Sideantal

284

Udgivet

2019

ISBN

978-87-02-27826-2

Udgave

1.

 

Savner du en bog, der i dybden beskriver en fødsel og alle de gener man kan få med underlivet efterfølgende? Hvis ja, så skal du helt sikkert læse Til min søster. Intet mindre end 100 siders beskrivelse af en fødsels og den efterveer – Som hvordan ens skræv kan ende med at være syet skævt sammen. Selv blev jeg noget overrasket, for det var ikke det jeg havde forventet efter at have læst beskrivelsen bag på bogen. Men bogen er heldigvis også mere og andet end en beskrivelse af en fødsel. Den fortæller ærligt om livet og alle de problemer man kan komme ud for i forbindelse med kærligheden og livet.

Bogen handler om søstrene Aya og Andrea. Aya, som er bogens fortæller, er mor til Nola, og det er dennes fødsel bogen starter med. Hun er dybt fascineret at J.P. Jacobsen, men i endnu højere grad hans ungdomskæreste Anna. Andrea er derimod på vej ud af et hårdt forhold, og kæmper for at komme ovenpå igen. Og når man er igennem de 100 siders fødselsbeskrivelse, får man som læser lov at følge Aya, Andrea og Nola på tur til Sverige.

Jeg blev helt ærligt noget overrasket da jeg gik i gang med Dy Plambeck’s bog. Den er anderledes i forhold til sit valg af tema, og er derudover virkelig ærlig og direkte. Der lægges ikke fingre imellem, alt beskrives – Vold, sex og mørke tanker. Bogen gjorde indtryk, og fik mig til at tænke. Samtidig var det en bog, jeg ikke kunne læse for længe i ad gangen – Den er meget intens. Dens direkte facon kunne næsten blive lidt for meget en gang imellem, så det var hårdt at læse for længe i den. Men bogen vedblev at være interessant, og jeg blev ved med at vende tilbage til den. Så har du lyst til en anderledes læseoplevelse bør du helt sikkert give Til min søster en chance! Den er i hvert fald ikke som noget, jeg har læst før.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter