0 kommentarer

The Selection af Kiera Cass

af d. 10. maj 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

327

Udgivet

2012

ISBN

978-0-00-746669-6

Originaltitel

The Selection

Udgave

1.udgave

 

Hvad får man hvis man parrer dystopiske Hunger Games med det amerikanske tv-program “The Bachelor” og kan man konkurrere om kærlighed?
Cass bringer os frem i tiden til en fremtid, hvor folk lever i forskellige områder baseret ud fra hvad deres profession er. Nogle er rigere end andre, men på et område får hele landet samme mulighed trods klasseforskelle – dette er når en prins skal vælge sin prinsesse. Det er her vi møder America Singer, hvis familie bestemt ikke er blandt de rigeste i landet. De er placeret i kategori 5, hvor de er kunstnere af den ene eller anden slags. Landets piger indenfor en vis alder modtager et brev om at de skal melde sig, hvilket de fleste glædeligt gør, men ikke America. Hun er glad for sin familie, sin musik og sin tilværelse med en hemmelig kæreste. Når de unge piger melder sig til en udtrækning, får de taget et billede, som prinsen kigger på før han udvælger hvem der skal være med i konkurrencen om hans hånd. America ender med at blive en af de 35 piger, som prinsen har valgt og hun rejser til kongeslottet. Alt er anderledes for hende, da hun bestemt ikke er vant til rigdom:
“The gown was a deep blue, hovering near purple. It was fitted through my hips, and fanned out in satiny smooth waves behind me. I couldn’t believe I was touching something so beautiful.”

“Roben var dyb blå, næsten lilla. Den blev tilpasset gennem mine hofter, og viftede i silkebløde bølger bag mig. Jeg kunne ikke tro at jeg rørte noget så smukt.”

Udover kjolen og en større garderobe skal hun også vænne sig til at have tjenestepiger til at klæde sig på og for hende er alle lige, så hun snakker gerne med dem. Det er dog tydeligt, at der er klasseforskelle når det gælder pigerne i konkurrencen, men de er alle efter samme pris – prins Maxon. America møder ham en dag før tid, da hun vil ud i slottets park sent på aftenen den første dag, da hun føler sig indeklemt. Hun fortæller ham hurtigt, at hun ikke er så vild med ham som de andre deltagere, men hun gør det for sin familie. Penge er involveret og de bliver i stedet venner. Men man skal aldrig sige aldrig:
“I stared out at the garden and saw out of the corner of my eye that Maxon was looking at me. His face was incredibly close to mine. When I turned to ask just what he was looking at, I was surprised to see that he was close enough to kiss me.
I was even more surprised when he did.”

“Jeg stirrede ud på haven og så ud af min øjenkrog at Maxon kiggede på mig. Hans ansigt var utrolig tæt på mit. Da jeg vendte mig for at spørge hvad han kiggede på, var jeg overrasket over at se at han var tæt nok på til at kysse mig.
Jeg var endnu mere overrasket da han gjorde det.”

Jeg var noget nær tryllebundet, da jeg læste den bog. Det er sjældent, at jeg læser bøger inde for denne genre og jeg gjorde det grundet en fælleslæsning med 2 andre, som havde større kendskab til bogen. Jeg har allerede nu bestilt de to næste i serien, da Cass’ karakterer ikke forsvinder ud af mit sind med det samme. Jeg sammenlignede denne med Hunger Games grundet karaktererne og klasseskellene i samfundet og The Bachelor grundet konkurrencen med en prins som førstepræmie. America og Maxon er så forskellige som muligt er, men alligevel er der ting som sker undervejs, som får én til at genoverveje om det er muligt at finde kærligheden på den måde. En moderne historie om en askepot kan man vist sagtens kalde den.

Alt i alt en fantastisk YA-bog, som er blevet populær af en god grund. Interessante karakterer og synspunkter fra hovedkarakteren America, der bestemt ikke finder sig i alt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk 

Bedømmelse
Karakter