0 kommentarer

Blogbitch af Sara Kadefors

af d. 10. maj 2015
Info
 
Sideantal

272

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3564-0

Originaltitel

Lex Bok

 

Lex går i 3. g og har svært ved at tage skolearbejdet alvorligt. Hun bruger timer hjemme på sofaen, hvor hun fantaserer i sit eget actionprægede univers.
Faren er i fængsel, så Lex bor alene med sin mor og har kun en enkelt ven, Jonatan, som hun har kendt helt fra barndommen. Da hendes mor finder en ny kæreste, som hurtigt flytter ind til dem, begynder Lex sin egen kamp for at presse kæresten ud af deres liv igen.

På gymnasiet fylder krav og velmenende formaninger om fremtiden billedet. Lex får knopper af ord som “entreprenørship” og af klassens stræberpiger.
Men en dag fødes idéen om bloggen: “Sjælens sår”. Den skrives af den blonde (paryk) sexede Maya, der lægger hjerteskærende barndomshistorier ud på nettet. Trods Mayas smarte udseende bliver bloggen efterhånden også et talerør imod karakterræs og tidens præstationssamfund.
Bloggen bliver en kæmpe succes. I begyndelsen er det et klart dobbeltliv, som Lex fører og skal undgå at blive afsløret i. Men efterhånden bruger Lex mere og mere af sig selv i sine tekster, og så er der måske alligevel ikke så stor forskel på Lex og Maya.

Romanen ”Blogbitch” – alt det, du ikke er, kan du blive på nettet – er en forfriskende ungdomsroman. Ærlig og direkte, tager tidens og især de unges dilemmaer lige på kornet. Hvor fedt er det lige at gå i gymnasieklasse med stræberpiger i designertøj og høje karakterer, når ens eget hjem er fyldt med sociale problemer og manglende opmærksomhed, hvilket både Lex og Jonatan er eksempler på.
Heldigvis demonstrerer romanen, at der er andre værdier til, som venskab og mod til at handle. Eksperimentet med bloggen er sjovt og viser, hvad vores digitale verden er i stand til. Et sejt og lidt vildt plot, der kommer langt omkring.
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter