0 kommentarer

The lake of dreams af Kim Edwards

af d. 25. maj 2013
Info
 
Sideantal

384

Udgivet

2011

ISBN

978-0-670-02217-5

Originaltitel

The lake of dreams

 

En familiekrønike som ikke er til at lægge fra mig.

Lucy har sit liv opdelt før/efter hendes far døde, da hun var 17 år gammel. Hun fik legat, kom på universitet, lærte om vand, fik velbetalte job i udlandet, rejste meget, har haft et godt liv med sin elskede, Yoshi. Nu er det 10 år senere – hendes mor har været ude for en ulykke, Lucy er mellem jobs, så hun tager hjem, men er det “hjemme” efter at hun ikke har været der i 10år?

I de sidste mere end 100 år har hendes familie levet i landsbyen med deres landhandel ved søen ‘Lake of Dreams’; i de sidste 10 år er mange turister kommet til, som har medførte store forandringer. Lucy finder at store dele af hendes gamle familiehjem er lukket ned, det er for stort for hendes mor. Men da hun begynder at snuse rundt finder hun gamle papirer og breve om Rose og Iris og breve om kvindesagskvinderne og kvindernes frigørelse, retten til at stemme.

Lucy begynder at følge sporene for at finde ud af, hvem Rose var og hvorfor man i familien ikke snakkede om hende. Det fører hende på en rejse gennem kvindefrigørelsen i USA efter første verdenskrig, hvor det var forbudt under fængselsstraf at fortælle kvinder, hvordan de kunne undgå at blive gravide. Rose blev som 15-årig voldtaget, blev gravid og da hun blev fængslet for at have deltaget i en kvindemarch tog familien hendes datter, Iris fra hende og lod hendes brors familie opdrage hende, i en ikke lykkelig barndom/ungdom. Rose skrev breve til sin elskede datter men de nåede hende ikke og det er disse breve som Lucy finder i forskellige biblioteker og loftsrum.

Rose blev ikke gift men havde gode venner og til sidst en speciel ven, en glaskunstner, som hun hjalp, både som model men også som ven fortrolig og støtte efter at hans kone døde. Sammen lavede de et specielt projekt med glasvinduer til kirken ved ‘Lake of Dreams’, det var bibelske motiver, men i stedet for af have mandlige motiver så var de domineret af kvinder man hører om i biblen. Men disse vidunderlige glasvinduer var aldrig sat op.

Det hele kommer til at gå op i en større helhed i bogen. Historien – selvom det kun er i familien – influerer på de ting vi går og gør i dag, det er vigtigt at vide hvor vi kommer fra for at kunne komme videre og leve et fuldt liv med alle muligheder åbne. Lucy følte det sådan. Det er en god måde at lære historie.

Jeg kunne ikke lide forfatterens første bog, men denne her var god!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter