0 kommentarer

The Groo Chronicles Book 4 af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af d. 19. januar 2016
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

1989

 

Bind fire byder på den hidtil bedste fortælling i de her ‘krøniker’. Groo mangler arbejde og møder en mand der søger en vagt. I mandens varetægt er nemlig en barneprins, som skal beskyttes mod kidnappere. Jobbet er ret hjernedødt, vagten skal give lyd hvis der kommer er hær i røde uniformer langs en skovsti. Lige et job for vores mindrebemidlede sværdslinger, der selvfølgelig falder i søvn og først vågner, midt i en hær af rødklædte soldater. Dem begynder han at nedkæmpe, indtil en eller anden skriger, at nu får man aldrig prinsen tilbage fra kidnapperen. Ganske som vanligt, har Groo kæmpet på den forkerte side.

Groo må efter den rigtige kidnapper, der viser sig at være troldmand, og undervejs møder Groo en anden troldmand, som tilbyder sin hjælp. Det hele ender på komisk vis med et opgør mellem de to troldmænd. Nåja, Groos tvilling dukker op midt i det hele, og stikker en ret fatal kæp i hjulet for en af magikerne.

Resten af bogen består af den allerførste Groo fortælling, for det viser sig at den der blev trykt i bind to og som skulle være den tidligste – ikke er det, for Sergio har haft en næsten færdig historie liggende i sine gemmer helt tilbage fra 1977. Den har fået en slutning og er med her. Slet ikke så god som fortællingen med prinsen og troldmændene, men det er stadig Groo. Lidt mere intelligent end ellers, men stadig en stensikker katastrofe. Her skal han redde en flok kvinder ud af en hule hvor de holdes fanget af nogle små intelligente aber. Kvinderne skal synge for abekongen og kommer aldrig ud i dagslys, hvorfor Groo vil redde dem, men hans løsning medfører ikke just det ønskede resultat.

Jeg skal klart på nettet og have opsporet bind 5 og 6.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter