0 kommentarer

Det forbandede stadion af Nanna Kühle

af d. 11. august 2021
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2021

ISBN

978-87-93974-63-0

Originaltitel

Det forbandede stadion

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg kan ikke kategorisere denne som en børnebog, men den henvender sig til større børn og unge. Og som voksen får man også en god historie. Den faldt mig lidt tung i starten, men da jeg kom i gang blev jeg helt opslugt. Det er en velskrevet og fangende fortælling som gør en nysgerrig. Fodboldfan eller ej. For den handler om en fodboldklub og vores hovedperson er virkelig glad for fodbold. Han hepper på Trandby selvom de ikke vinder når de spiller på hjemmebane. Og der er altså noget mystisk ved det hele. Men et stadion kan vel ikke være forbandet? Der er dog flere som nævner noget om det og der dukker slanger op de mest mærkelige steder. Men hvad har slanger med en forbandelse at gøre og hvis der er en forbandelse over stadionnet, kan man så få den ophævet?

Det er spændende og lidt farligt men man hepper også på hovedpersonen og hans bedste ven undervejs, for som læser vil man gerne finde ud af hvad det er der foregår. Og det er et godt koncept, for selv hvis man ikke går op i fodbold så er historien interessant og underholdende fordi den omhandler noget trolddom eller i hvert fald noget i den retning. Så historien fungere godt og holder læserens nysgerrighed ved lige hele vejen.

Bogen har nogen slange illustrationer som opdeler kapitlerne ret godt og som lige minder en om hvordan det egentlig er sådan en slange kan se ud. Og da slanger er et bærende punkt for historien så er det genialt, særligt hvis man som læser ikke selv er så glade for slanger. For så kommer der lidt uhygge med ind over også.

En rigtig fin ungdomsbog som man sagtens kan læse højt for større børn der måske også gerne vil være med til at opklare noget mystisk.

Og så kunne det være lidt sjovt hvis der med tiden kom flere oplevelser med samme hovedperson, for selvom det er en enkeltstående historie så ville det være ret nemt at bygge videre på.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter