0 kommentarer

Svøm med dem som drukner af Lars Mytting

af d. 29. oktober 2022
Info
 
Sideantal

443

Udgivet

2014

ISBN

978.87-030-7087-2

Originaltitel

Svøm med dem som drukner - Oversat af Rolf Stavnem

Udgave

1. bogklubudgave, 1. oplag

 

Jeg har tidligere med stor fornøjelse læst ”Søsterklokkerne” og ”Skæbnens blå tråde”, som er første to bind i en planlagt trilogi, hvor jeg spændt venter på tredje bind.

Nu var tiden kommet til ”Svøm med dem som drukner”  – som blev udgivet i 2014. Tit kan man blive skuffet, når man læser ”tilbage” i et forfatterskab – men bogen ryger fluks ind på min hylde med yndlingsbøger.

Bogen er velskrevet, sproget let og poetisk – og handlingen er en fin blanding af historie, mystik, kærlighed og naturbeskrivelser. Det er en dejlig fortælling, som man nyder at læse langsomt for at få det hele med.

Edvard vokser op hos sine bedsteforældre på en gård i Norge, da hans forældre omkom på tragisk vis i en fransk skov i 1971, da Edvard kun var 3 år gammel. Selv husker han ikke, hvad der skete den gang, men når han stiller spørgsmål til bedstefaren omkring sine forældre eller bedstefarens bror Einar, bliver der ikke svaret. Det taler vi ikke om. Her passer vi gården og vores eget.

Da bedstefaren dør, går Edvards jagt på fortiden ind, og den bringer ham til de vejrbidte Shetlandsøer og til krigsmarken ved Somme, hvor 16 kastanietræer spiller en stor rolle i familiens fortid. Det vil være synd for kommende læsere at røbe mere her, men undervejs lærer Edvard ikke kun sin familiehistorie at kende, han lærer sig selv og kærligheden at kende.

Lars Mytting har i et interview fortalt, at han siden han var 16 år har gået og gemt elementer til historien, lidt ligesom legoklodser. Herefter har han bygget de 20 legoklodser sammen til en familiesaga med et drys af mystik og krimi. Det er der blevet en overdådig familiefortælling ud af.

Dejlig bog!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter