0 kommentarer

Sultens vej af Ben Okri

af d. 29. oktober 2015
Info
 
Sideantal

494

Udgivet

1993

ISBN

87-00-54687-9

Originaltitel

The Famishd Road

Udgave

1. udgave

 

Azaro er et åndebarn. Åndebørn lever i deres eget rige, hvor de har alt de kunne ønske sig, og glæden ved hinandens selvskab. Gang på gang bliver åndebørnene dog født ind i menneskenes verden, hvor de hurtigst muligt sørger for at miste livet, for på den måde at kunne vende tilbage til åndernes verden. Denne gang er det dog anderledes for Azaro. Han ønsker at prøve at leve et liv som menneske. Han fødes af en fattig kvinde og hendes alkoholiserede mand, der er løsarbejder og drømmer om at blive bokser. Penge er der ikke mange af, og maden er også knap. Og katastrofer synes at true omkring hver et hjørne.

Azaro er som sagt intet almindeligt barn. Hans bånd til åndeverdenen er blevet bevaret, så han lever i en verden der er en blanding af virkelighedes barske realiteter og åndeverdenens mystik. Og dette grænseland er ikke et sikkert sted at leve, for fra åndeverdenen forsøger Azaros venner at trække ham tilbage, at få ham til at forlade livet og vende hjem til dem. Samtidig er der uro og røre i det afrikanske land Azaro og hans forældre bor i. Der skal snart være valg, og en voldsom valgkamp føres af begge de to opstillede partier.

“Sultens vej” er en spændende og anderledes bog, der beskriver en fusion mellem to forskelige verdner. Den mystiske og ikke helt logiske åndeverden, og den barske og til tider triste hverdag i et afrikansk slumkvarter. Livet er en konstant kamp for overlevelse. Politik spiller en vigtig rolle i bogen, hvor to politiske partier kæmper og truer sig til folkets stemmer.

Bedømmelse
Karakter