0 kommentarer

Stines sonetter af Marie-Louise Ravnsberg

af d. 1. december 2022
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2022

ISBN

978-87-93695-82-5

Originaltitel

Stines sonetter

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er aldrig særlig sundt at vokse op med en meget dominerende far og slet ikke når han ovenikøbet kan blive rent ud ondskabsfuld. Og det er rigtig ærgerligt hvis man så som voksen ikke er blevet klogere eller har fået hjælp, så man selv finder en mad af samme beskaffenhed. Kvinden i historien husker sin mor som en dejlig person, men også en person som desværre ikke var i hendes liv så længe, da hun desværre døde for tidligt. Hun vokser derfor op hos sin far som hun ikke får det bedste forhold til. Og da hun som ung bliver gravid med en gift mand holder hun det skjult og ender med at bryde al kontakt til sin far. Barnets far begår selvmord og er derfor ikke særlig relevant for hendes liv. Men barnet bliver hendes kærlighed på alle måder. Hun vil gøre alt for det barn efter hendes egne bedste evner. Desværre formår hun ikke at gøre helt nok og forholdet til datteren bliver svært da hun finder en ny mand og får to børn med ham. Men stadig fylder datteren så meget i og hos hende at hun ikke magter at være en god mor for de to børn, da der sker noget frygteligt med hendes kærligheds barn.

Sideløbende fortælles historien af det ene af de to børn og man får derfor også en fornemmelse af at der er ting som heller ikke er nemt for de andre, men at det er moderen som man skal værne om og passe på.

Det er egentlig en frygtelig grum historie, som slet ikke er sjov at læse. Men den rummer også så meget smerte hele vejen rundt at det næsten ikke er til at være i. Og ingen burde vokse på den måde som kvindens børn gør, men det er samtidig ikke noget man taler højt om, for på overfladen er det jo blot tragisk at have mistet et barn og derfor kan et glas vin i ny og næ eller hver aften vel ikke skade nogen. Det er en historie der kommer tæt på hvis man har kendskab til et familieliv der er dysfunktionelt af den ene eller den anden årsag. Det være sig dødsfald, sygdom, alkoholisme med mere. Den kan ramme et ret bredt publikum. En tragisk fortælling som til trods for at være fiktion, så rammer den noget ret relevant.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter