0 kommentarer

En anden sol af Ib Michael

af d. 31. oktober 2015
Info
 
Sideantal

390

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17138-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ib Michael er en af landets mest roste forfattere, og han har også skrevet et pænt kvantum gode bøger, som jeg har læst med glæde.

På trods af, at “En anden sol” har fået gode anmeldelser faldt bogen ikke helt i min smag, og jeg fandt det vanskeligt at bevare koncentrationen under læsning af romanen, ganske enkelt fordi jeg ikke fandt emne eller handling interessant nok.

Hvad handler bogen så om?

Det er faktisk noget nær umuligt at besvare det spørgsmål enkelt, men lad mig gøre forsøget alligevel.

Den midaldrende Alexander Falck-Mortensen er vokset op i Blidahpark-området i Hellerup nord for København, han er højtuddannet forsker og tror han er søn af en nu afdød bedsteborger.

Lige inden moderen dør fortæller hun, at Alexanders rigtige far var en russer, der befandt sig i landet under krigen og i en sen alder står Alexander nu overfor en identitetskrise: hvem er jeg så?

Alexander beslutter at lære mere om sit fædrende ophav (og sig selv) og bruger derfor en uventet arv til at rejse til Asien – og her er det for alvor historien bliver for underlig for denne anmelder.

I Asien møder han en havkvinde ved navn Ichi, som han forelsker sig i. Havkvinde fordi Ichi lever under vandet og vælger at introducere Alexander for den undersøiske verden, hvor man kan tale sammen uden ord og hvor Alexander bl.a. hverves til en hemmelig ubådsmission, hvor man arbejder på en metode til at sikre jordklodens fremtidige overlevelse. Særdeles underligt.

Historien om Alexanders forsøg på at genopfinde sin egen identitet er sympatisk, men min logik stod af på de store dele af bogen om underjordiske parallelsamfund, jeg forstod det ganske enkelt ikke og fandt det ikke relevant for hovedpersonens forsøg på at genfinde sig selv.

Ib Michael kan bestemt skrive, men denne bog var for kringlet og for sær for mig.

Bogens tema minder om magisk realisme, men andre forfattere mestrer denne genre markant bedre, og jeg vil mene, at Ib Michael burde have holdt poterne væk fra denne genre.

Det bliver til to stjerner herfra. Bogen er godt tænkt, men dårligt udført, det meste af bogen fangede mig ikke, og derfor kan jeg ikke sende bogen ud i verden med en god anmeldelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter