0 kommentarer

Springet af Diana Evans

af d. 17. marts 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

396

Udgivet

2012

ISBN

978-87-993269-8-3

Originaltitel

The Wonder

 

Denise og Lucas er et søskendepar i teenagealderen. De lever alene på en flodbåd på kanalen Grand Union i London. Denise, der er et par år ældre end Lucas, forsørger dem ved at sælge blomster på markedet. Her i et fattigt kvarter nær Ladbroke Grove har deres forældre også boet på flodbåden, Silver. Begge forældre var engang dansere i truppen “Midnatsballetten”. Truppen havde stor succes med deres moderne ballet, krydret med afrikanske og caribiske elementer. “Næsten bedre end Alvin Ailey”, lyder de rosende anmeldelser på et tidspunkt.

Nutid og fortid flettes sammen gennem Lucas’ søgen efter viden, om hvem forældrene egentlig var og hvor faren, Antoney, blev af efter morens død. Hans jagt på vished fører læseren forbi Jamaica og rundt i London i 1960-1970-érne, hvor “Midnatsballetten” opstår med en gammel forfalden kirke som danselokale. Vi er også med på en turné rundt i Europa, hvor der opstår flere konflikter, der efterhånden opløser truppen.

Sproget er dejligt sanseligt og krydret. Forfatteren kæler for detaljer og stemninger. Man er virkelig til stede i den gamle kirke, hvor der svedes under dansen. Der er varme og intensitet i beskrivelsen af dansens væsen og i sammenstykningen af billedet, der efterhånden fremkaldes af forældrene Carla og Antoney.

Det er bare ærgerligt, at handlingen først for alvor for fat i mig fra s. 103, hvor Lucas interviewer Simone, en af danserne fra den for længst opløste trup.
Netop de sproglige lækkerier og skønne stemninger, som Diana Evans er god til, bliver for rigelige og får i mine øjne handlingen til at drukne sammen med lidt mange biveje.

Diana Evans har selv været danser, og det kan mærkes. Derfor er idéen, kærlighed til stoffet – til dansen – en god oplevelse. Samtidig er 100 sider er altså langt at vente med at blive “hooked”.

Diana Evans første bog “26a” fra 2010 modtog Orange Prisen for nye forfattere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter