0 kommentarer

Spis bed elsk af Elizabeth Gilbert

af d. 2. februar 2011
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42859-7

Originaltitel

Eat, Pray, Love

 

”Spis bed elsk” er fortællingen om en kvindes søgen efter sig selv, og efter det gode liv. Hun beslutter at tage et år ud af sit liv, og rejse ud i verden, nærmere bestem Italien, Indien og Indonesien, for at komme sig over et forlist ægteskab, efterfulgt af endnu et mislykket forhold. Det er altså langt fra en lykkelig jeg-fortæller vi har at gøre med, men en med et stort behov for at genfinde sig selv, uden mænd!

Dagsordenen er enkel i Italien – Det handler om at nyde livet, sproget, og frem for alt maden. Ingen forpligtelser, bare ren nydelse. Men endnu mere simpelt bliver livet i en ashram, hvor det eneste på dagsordenen er bøn og meditation; og en evig indre kamp om at opnå indre fred og kontakt med det guddommelige. Endelig er der de fire måneder i Indonesien – Et besøg bygget alene på en spådom fra en Indonesisk medicinmand om at hun ville komme tilbage en dag og besøge ham.

Bogen er skrevet af en skribent på et blad, hvilket skrivestilen bærer præg af, på god og ondt. Der er masser af små sjove input, men at skrive en hel bog på denne form kan godt virke lidt specielt. Det er dog en dejlig bog at slappe af til hvis man har travlt i en periode, for historien er nem at følge med i samtidig med at den ikke kræver, man sidder klistret til bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter