0 kommentarer

Spejlbogen af E. O. Chirovici

af d. 15. oktober 2017
Info
 
Sideantal

325

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93323-62-9

Originaltitel

The book of mirrors (oversat af Allan Hilton Andersen)

Udgave

1. udgave

 

Peter Katz modtager et uddrag af et manuskript, som han hurtigt gribes af. Manuskriptet er skrevet af Richard Flynn, som fortæller om sin ungdom som studerende på Princeton University. Han fortæller om at være ung og forelsket, og derigennem sit forhold til den fascinerende Laura. Laura studerer hos en fremtrædende og kendt professor, Joseph, som Richard introduceres for og ender med at arbejde for. Men et grusomt mord ændrer for altid Richard, og nu, 25 år efter, er mordet stadig uopklaret. Peter er sikker på, at Richard med bogen vil opklare dette mord – og at bogen derved er en sikker salgssucces.

Men at finde frem til den sande morders identitet viser sig ikke at være så nemt, som man skulle tro. Forviklinger, sygdom og løgne kommer til at dominere i jagten på sandheden.

Spejlbogen er en spændende bog, man som læser bare suser igennem. Man gives konstant forskellige versioner af samme historie, og må prøve at holde rede på hvem der er til at stole på, og hvem der ikke er. Man drages ind i et spind af sandhed og løgne, og det virker rigtig godt! Bogen arbejder med en skiftende fortæller, hvilket på sin vis er godt – For mig var det dog også det eneste der trak bogen lidt ned, da jeg følte man som læser skulle holde styr på en række forskellige mennesker i nutiden, der ikke alle har relevans for det der for mig var hovedhistorien, nemlig det uopklarede mord.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter