0 kommentarer

Sov som de døde Af Annika von Holdt

af d. 5. juli 2009
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43894-7

 

Det er efterhånden en del år siden, vi sidst hørte fra Annika von Holdt, som bragede igennem med to super spændende thrillers i starten af 2000. Debuten “Hjemsøgt” handlede om en kvindelig seriemorder, og året efter i 2002 udgav hun “Nattetimen” om en forfatter, der flyttede ind i et hjemsøgt hus. Hvorfor vi har skullet vente så længe på hendes tredje bog, ved jeg ikke, men heldigvis har “Sov som de døde” været værd at vente på.

Máire har været alene, siden hendes mand døde af kræft tre år tidligere. I årene der er gået, har hun nærmest bare slæbt sig igennem, men nu har hun besluttet at sige endelig farvel til sin afdøde mand. Derfor tager hun til Bonaventure-kirkegården for at aflevere sin vielsesring på mandens grav.

På vej derfra bryder en storm løs. Pludselig dukker en skikkelse op foran bilen, og det lykkes kun lige akkurat Máire at undvige. Skikkelsen er en ung kvinde, som er frygtelig mishandlet – og dem som har gjort det, er lige i hælene på hende. Máire undslipper, men er nødt til at efterlade kvinden, og drevet af en frygtelig skyldfølelse beslutter hun selv at starte en efterforskning, da hun ikke føler, at politiet tager sagen alvorligt.

Efterforskningen fører Máire på sporet af en forfærdelig seriemorder, der ikke alene nyder at pine og dræbe kvinder, men også transmitterer deres lidelser live på Internettet. Men hvem er det?

Annika von Holdt har skrevet en rigtig pageturner om et virkelig modbydeligt morderpar. Undervejs sad jeg flere gange og tænkte, at nu blev det for væmmeligt, men alligevel læste jeg videre, for jeg var bare nødt til at finde ud af, hvad der nu skete.

Jeg blev ikke komplet overrasket over slutningen, men det er alligevel lykkes von Holdt at putte et fint twist ind, så læseren lige må synke en ekstra gang. Det gjorde hun også fremragende i “Nattetimen”, og det gør det ekstra underholdende at læse hendes bøger.

Annika von Holdt har skrevet en spændende seriemorder thriller i stil med f.eks. Chelsea Cain “Ondskabens hjerte”. Det er muligvis ikke fin-litteratur, men det er effektivt! Og det er efter min mening også det vigtigste for netop denne genre, så jeg håber bestemt ikke, at der går lige så længe, før vi får næste historie fra Holdt. Dertil skriver hun simpelthen for underholdende.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter