0 kommentarer

Sommerland af Jens S. Holt

af d. 30. marts 2017
Info
 
Sideantal

241

Udgivet

2017

ISBN

9788771902433

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Jens S. Holt, (1950) der tidligere har udgivet bøger for både børn og voksne, er nu aktuel med en samling på seks noveller om det danske sommerland. Jeg har ikke tidligere læst noget af Jens S. Holt, men har læst nogle anmeldelser af tidligere bøger, som er blevet pænt modtaget. Mine forventninger var derfor meget positive, da jeg gik i gang med bogen, men ret hurtigt blev jeg slemt skuffet.
Temaerne i de enkelte noveller er fine nok, men desværre har jeg meget svært ved at kaperer sprogbrugen. Sproget er meget sobert, men på mig virker det periodisk decideret kvalmende og sukkersødt i retning af ‘gammel onkel ser på smukke unge kvinder’ beskrivelse, hvilket desværre giver novellerne en lidt lummer undertone – på den dårlige måde.

 
De seks noveller har kærligheden og romantikken til fælles, men der ud over er de meget forskellige. Der er temaer med børnehjemsbørn, kolonariske egnsretter…vi kunne være på Fanø…?, familieslægtsskaber, et lykkeligt farvel til livet i al sin tragedie, jo vi kommer langt omkring, men rammen er hele tiden det danske sommerland. Den novelle jeg bedst kan lide, er Malerisk møde. I den lufter den mandlige hovedperson nogle yderst interessante tanker omkring, hvordan man promoverer kunst, og om hvornår kunst er kunst, yderst tankevækkende.

 
At min bedømmelse af bogen ikke bliver bedre, skyldes udelukkende at jeg sprogligt var ved at blive kvalt, hvilket påvirker læselysten.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter