0 kommentarer

Solsøsteren af Lucinda Riley

af d. 5. januar 2020
Info
 
Sideantal

757

Udgivet

2019

ISBN

978-87-638-6118-2

Originaltitel

The sun sister,
oversætter: Ulla Lauridsen

 

“Solsøsteren” er Electras historie. Hun er sjette søster i rækken af Pa Salts adopterede døtre. Man har hørt lidt til hende i løbet af de ældre søstres historier, og det man har hørt, har ikke været specielt positivt. Hun har ry for at være meget hidsig, egoistisk og en stor drama queen. Og det er også dette billede man straks får af Electra, når man begynder på “Solsøsteren”.

Electra er 26 år og er af afrikansk herkomst. Hun er smuk som en gudinde og er verdenskendt som supermodel. Hun er altså rig og berømt og burde leve et fantastisk liv. Men Electra er bestemt ikke lykkelig. Hun er netop blevet forladt af sin kæreste og drukner sorgerne i alkohol og stoffer, og er ikke sød ved sine omgivelser. Inden Pa Salt døde lagde han mærke til Electras uhensigtsmæssige levevis og besluttede sig for at finde hendes biologiske slægtninge for at give hende ro i sindet. Electra får derfor et brev fra sin biologiske Mormor, der ligesom Electra bor i New York, men Electra smider det ud. Også det brev som Pa Salt efterlader hende ved sin død, lader hun ligge ulæst. Hun vil kun se fremad og ikke bagud. Men da Electra bliver indlagt på en afvænningsklinik, må hun se sandheden om fortiden i øjnene, og mormoren Stella kommer ind i hendes liv. Og hun fortæller Electra hendes historie, der starter i 1930’erne, hvor den unge kvinde Cecily tager til Kenya for at komme sig over en brudt forlovelse. Opholdet skulle kun have varet et par uger, men pludselig er Cecily blevet gift, og da krigen banker på i Europa, bliver hun i Kenya. Da hun en dag finder et lille afrikansk spædbarn, der er blevet lagt ud for at dø, tager hun barnet til sig som sit eget. Men det er bestemt ikke velset i tider, hvor man ikke mente at sorte og hvide havde samme rang. Cecily vil dog gøre alt for den lille pige, selvom hun må stå mange sorger igennem.

Historien om Electra er ganske fængslende som I de øvrige i serien. Electra tager ud på en voldsom personlig rejse og møder mange spændende mennesker undervejs, især på afvænningsklinikken. Den tidligere misbruger Miles kommer ind i hendes liv, men tror hun håbe på kærligheden efter sidste svigt?

Lucinda Riley er en ørn til gode historier og man aner, at der nok kommer endnu en bog i serien. For nok hedder serien “De syv søstre”, men der har hele tiden manglet en.. Hvem mon det er? Og hvordan finder de hende, hvis Pa Salt er død? Der er lagt op til mange afsløringer når næste bog kommer. Gid der ikke går alt for længe!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter