0 kommentarer

Snebarnet af Eowyn Ivey

af d. 7. april 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

448

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7116-103-8

Originaltitel

The Snow Child

 

Denne bog blev begejstret omtalt i en facebook-boggruppe, jeg er medlem af – så klik-klik-klik ned i indkøbskurven med den.

“Snebarnet” er en blanding af “Det lille hus på prærien” mikset med et folkeeventyr om et lille barn af sne, der bliver levende.

Vi er i Alaska på nybyggernes tid. Mabel og Jack har slået sig ned langt ude i ødemarken for at skabe et liv sammen. Mabel kommer fra et intellektuelt miljø, men har aldrig følt sig godt tilpas sammen med mange mennesker – i dag ville man kalde hende sensitiv. Hun har depressive tendenser og har brug for roen i vildmarken.

Mabels førstefødte er dødfødt, og det lykkes ikke for hende og Jack at få flere børn. Savnet er stort hos dem begge, men det er ikke noget de taler om. En dag bygger de i kådhed en lille pige i sne og iklæder hende sjal, hue og vanter.

Næste morgen er snepigen væk, og det er sjalet, huen og vanterne også. I skovbrynet ser de et glimt af en lille lyshåret pige – med sjal, hue og vanter.

Det viser sig, at den lille pige (ca. 7 år) bor alene ude i skoven (!!). Hendes mor døde i barselsseng, og hendes far døde af druk (!). Pigen klarer sig ved at fange dyr og spise bær (!!). Se det er da eventyrligt…

Langsomt nærmer pigen sig Mabel og Jack , men altid tager hun tilbage til skoven, som er hendes hjem. I takt med hun bliver større, syr Mabel tøj til hende, og som tak kommer hun med bær, flettede kurve af birkebark og skind fra dyr, hun har fanget.

Naturligvis skal der også lidt kærlighed ind over, og da den lille pige bliver en ung kvinde, møder hun naboens søn, der går på jagt, og han bliver forelsket i pigen. Violiner og det hele køres i stilling, og hvis man tager det som et forlænget eventyr, er det en meget sød historie.

Der er dejlige beskrivelser af naturen og en helt i gennem “det lille hus på prærien” stemning over nybyggernes liv.
Det er en sød ungdomsbog med bløde stejf af eventyr, fantasy og naivitet, som ikke er min kop te – og jeg blev ikke rørt af historien, selvom bogen er velskrevet i et flydende sprog. Den skal alligevel have 2 stjerner, så andre ikke bliver skræmt af, at den ikke lige var noget for mig. For sød, det er den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter