0 kommentarer

Smagen af honning af J G Gylling

af d. 26. juli 2015
Info
 
Sideantal

143

Udgivet

2015

ISBN

9788740906769

Originaltitel

Smagen af honning

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Bjørn og Joan er gift. De har to døtre, Liv og Rosa. Bjørn bruger meget af sin tid på at cykle og er ved at træne til et løb på Mallorca. Joan insisterer på at holde ferie og tager derfor døtrene med på en ferie sydpå. De hygger sig i den grad. Joan har ikke nævnt for sine børn at hun bløder og når de kommer hjem fra ferie, skal hun til læge.

Da de kommer hjem opdager Joan at Bjørn har haft en anden kvinde på besøg, da hun finder et par trusser i soveværelset, som ikke er hendes egne. Hun konfronterer ham først lidt senere. Hendes tid hos lægen er nemlig ikke særlig opløftende og hun har brug for at vide hvad der kommer til at ske fremover med deres forhold, inden hun fortæller Bjørn hvad lægen har sagt.

Man har sideløbende Joans barndom, hvor man hører om den incest som hun og hendes søster var udsat for. Hun havde også en bror, han blev fjernet hjemmefra. Det er en meget barsk barndom Joan har haft.

Det viser sig at Joan har kræft. Hun bliver derfor indstillet til operation, men det er ikke muligt at fjerne hele svulsten og hun starter derfor på en kraftig kemokur, desværre har det heller ingen effekt.

Liv og Rosa prøver at leve deres liv lidt på sidelinien men er begge meget bekymrede og eksperimentere begge med stoffer for at få hverdagen til at hænge sammen. Det er næsten ved at gå galt en aften hvor de går i byen…

Joan dør og Bjørns familie opfører sig som om hun aldrig har eksisteret. Der er sågar allerede en kvinde på banen som åbenbart skal forsøge at blive Bjørns nye kæreste. Liv og Rosa er dybt ulykkelige og ender med at læse højt af Joans dagbog hvor der så igen bliver ribbet op i den incest hun var udsat for.

Bogen er letlæselig, men man sidder desværre tilbage med en følelse af at der mangler noget. Der mangler et dybere budskab, en mening med at den er skrevet. Jeg ved som læser ikke helt hvad det er forfatteren vil med bogen.

Jeg er ikke i tvivl om at mange kan nikke genkendende til det skæve familiemønster og hverdagen med sygdom når der er kræft så tæt på, men der mangler stadig noget.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter